Az ellenzék nyert az újpesti időközin

Az ellenzék nyert az újpesti időközin

Maholányi Zsolt győzött Újpesten (Forrás: Maholányi Zsolt/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Maholányi Zsolt, az ellenzéki pártok jelöltje győzött vasárnap az Újpest egyik körzetében megtartott időközi önkormányzati választáson – ezt az LMP-s politikus jelentette be a Facebook oldalán. – Győztünk – írta közösségi oldalán, majd hozzátette, hogy az igazi munka csak most kezdődik.

A IV. kerületben azért kellett időközi voksolást tartani, mert a 2019-ben önkormányzati mandátumot szerzett LMP-s Kanász-Nagy Máté bekerült az Országgyűlésbe, így addigi posztjáról lemondott. Maholányi Zsolt mellett a fideszes Jókay Attila szállt még ringbe, illetve a Mi Hazánk és a Munkáspárt-ISZOMM egy-egy képviselője.

A valasztas.hu-n elérhető adatok szerint szoros volt a meccs: Maholányi Zsolt 695 szavazatot kapott, ami 50,92 százaléknak számít, Jókay Attila pedig 631 voksot szerzett, ez 46,23 százalék.

Ugyancsak vasárnap Miskolcon is zajlott időközi önkormányzati választás, miután a DK-s Hegedűs Andrea listán bejutott az Országgyűlésbe és lemondott önkormányzati mandátumáról. A győztes – a fővárosinál nagyobb különbséggel – a fideszes Barta Gábor lett, aki 56 százalékkal utasította maga mögé a 43 százalékot szerző Sebe-Gazdig Juditot.