Orbán Viktor: „Az inflációt le kell rántani, törni, zúzni”

Orbán Viktor: „Az inflációt le kell rántani, törni, zúzni”

Orbán Viktor a Kossuth rádióban (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az infláció kapcsán óvatosnak kell lenni, tudtuk, ha háború lesz, és szankciókat vezetnek be az orosz energiára, az egész Európában fellöki az energia árát. Miután Magyarország nagyrészt import fedezi az energiát, ezért ennek kárvallottjai elsősorban mi vagyunk. A kormány azt vállalta, hogy az infláció az év végére egy számjegyű legyen, ezért küzdenek – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken. – Az inflációt le kell rántani, törni, zúzni – fogalmazott. Stabil pontnak nevezte a védelmi költségvetést, és a mögötte meghúzódó kormányzati akaratot. Nem állítja, hogy könnyű, de szerinte szükséges volt a költségvetést már most beadni, és reméli, hogy a számokat is eltalálják, így 5-6 hónappal előbb is. 

Kitért arra is, hogy háborús időkben nem mindegy, az emberek hol tartják a megtakarításokat. Ezért hoztak olyan intézkedéseket, hogy a banki betétektől az állampapírok felé tereljék a lakosság pénzét. „Az segít háborús időben az országon, aki a megtakarítását államkincstárban vagy kincstárjegyben tartja – vélekedett. Ezt ideiglenes háborús intézkedésnek nevezte: amint vége a háborúnak, kivezetik ezeket az intézkedéseket.

A benzin jövedéki adójáról azt állította, hogy annak emelésére nem volt szükség, az Európai Uniót okolta ezért. Brüsszel úgy döntött, hogy meg kell emelni a jövedéki adót, zöld környezetvédelmi szempontok miatt nemcsak az üzemanyag, de a hulladékgazdálkodás területén is. Ezek egyáltalán nem értelmes intézkedések, a rossz brüsszeli döntések árát mi isszuk meg – értékelt a magyar kormányfő, majd közölte: jövő héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelenti az új gazdaságvédelmi akciótervet a kormányinfón, vagyis azokat az intézkedéseket, amelyekkel ellensúlyozni akarják a rossz brüsszeli utasításokat.

Arról, hogy mint mondott a kormányfő a háborúról, Soros Györgyről és Donald Trumpról, ITT olvashatnak.

 

 

Címkék: Orbán Viktor