Az újbudai rendőrgyilkos azt mondta, nyöszörgő hangokat hallott

Az újbudai rendőrgyilkos azt mondta, nyöszörgő hangokat hallott

Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mikófalvi Ádám ügyvéd, az újbudai rendőrgyilkos védője beszámolt a közmédiának arról, hogy mit vallott védence a bíróságon. Elmondta, hogy védence azt mondta, hogy aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. Nyilatkozata szerint a kést is ekkor vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet. A kést, védence nyilatkozata szerint, a gyanúsított később önként átadta az ő segélyhívására kiérkező rendőröknek. Hozzátette: az események pontos feltárása, a szakértői vélemények bevárása, többek között védencem elmeorvosi szakértői véleményének bevárása és így a cselekmény pontos jogi minősítésének meghatározása képezi az eljárás további feladatait.

A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap döntött arról, hogy több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt február 15-ig elrendeli a letartóztatást. A bíróság vasárnapi közleménye szerint az ügyészség „szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a letartóztatást – orvosi szakvélemény alapján az ülésen ezt azzal kiegészítve, hogy a letartóztatás végrehajtási helyeként a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölje ki”. A bíróság megállapítása szerint „a megalapozott gyanú – mint a kényszerintézkedés általános feltétele – a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján észszerű kétely nélkül fennáll, ezen kívül az ülésen a gyanúsított tényfeltáró, beismerő vallomást tett”.

A Blikk arról írt szintén vasárnap, hogy a rendőrök már elvették a kést a magából kikelt Sz. Szilárdtól, amikor váratlanul lekapcsolódott a lépcsőház világítása, a gyanúsított pedig így visszaszerezve a kését rontott rá a rendőrökre. 

„Novemberben elítélték felfüggesztett szabadságvesztésre garázdaság, testi sértés miatt. Próbaidő alatt követi el ezt az újabb bűncselekményt” – ezt már az RTL Híradóval közölte a Fővárosi Törvényszék szóvivője. A Híradó emellett úgy tudja, novemberben egy év fogházbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztették. Emellett az év végén is indult ellene eljárás – szintén garázdaság miatt. Közben többen arról írtak, hogy pár nappal a halálos késelés előtt Szolnokon, a laktanyánál intézkedtek vele szemben, ekkor is több rendőr kellett a megfékezéséhez. Az ügyészség elismerte az RTL-nek, hogy volt idén rendőri intézkedés a férfi ellen, de részleteket nem közöltek.

 

Címkék: rendőrgyilkosság