Balog Zoltánt faggatták a kegyelmi botrányról: „Engedjenek a lelkipásztoraimmal találkozni, jó?”

Balog Zoltánt faggatták a kegyelmi botrányról: „Engedjenek a lelkipásztoraimmal találkozni, jó?”

Balog Zoltán bejelentése (Forrás: Magyarországi Református Egyház/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dunamelléki Református Egyházkerület mátraházi üdülőjének bejáratánál próbálta válaszra bírni a 444 Balog Zoltán református püspököt – félsikerrel. Mint a videón látható, a püspök továbbra sem hajlandó a kegyelmi botránnyal kapcsolatban kérdésekre válaszolni, csak videóüzenetekben kommunikál a kérdésben. 

Balog korábban elismerte, hogy támogatta a bicskei pedofilügyek eltussolásában játszott szerepe miatt elítélt K. Endre kegyelmi kérvényét, ami végül Novák Katalin köztársasági elnök és a kegyelmet ellenjegyző Varga Judit akkori igazságügyi miniszter bukásához vezetett. Balog ezután csak a református egyház vezetéséről mondott le, püspöki címéről azonban nem. Mint legutóbb hangoztatta: „Azért nem kérek bocsánatot, hogy kegyelmet kértem egy általam ártatlannak hitt embernek”. A portál erről a mondatáról akarta kérdezni, mire ennyit mondott: „azt kérném, hogy engedjenek a lelkipásztoraimmal találkozni, jó?”

A 444 ezt követően szerette volna azt is megtudni, miért tartotta ártatlannak azt a K. Endrét, akit első és másodfokon 3 év 4 hónap börtönre ítélték, a Kúria pedig helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést. Balog erre annyit felelt: „azt szeretném kérni, hogy hagyják, hogy találkozzak a lelkipásztorokkal.” Hozzátette, hogy ez egy magánterület, és szerinte egyébként többször is a nyilvánosság elé állt már az ügyben, és ha szükségesnek tartja, a jövőben is megteszi majd.