Bécsben vásárolt vezető osztrák magánegyetemet az MCC

Bécsben vásárolt vezető osztrák magánegyetemet az MCC

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) speciális képzési intézmény bejárata a fõváros I. kerületében, a Somlói út 51-ben (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben – közölte az MTI-vel 1996-ban alapított Kárpát-medencei tehetséggondozó intézmény. Mint írják, a turizmussal foglalkozó magánegyetemként alapított Modul Universität Wien akadémiai programjai az elmúlt 15 évben folyamatosan bővültek, és ma már nemzetközileg elismert magánegyetemnek számít, amely programjai alap-, mester- és doktori szinteken érhetőek el.

Míg 2007-ben 80 diák számára kínáltak három képzési programot, ma már 1100 diák tanul nemzetközi menedzsment, fenntartható fejlődés, alkalmazott adattudományok, turizmus és szolgáltatás menedzsment szakokon, 11 különböző képzési program keretében, az egyetem bécsi és nanjingi campusán – ismertették. Mint hozzátették, a Modul Universität Wien magas szintű gyakorlati képzést nyújt és ott komoly kutatási programok is megvalósulnak, ebbe kapcsolódik be most az MCC, és oktatói, kutatói is. Kiemelték: a felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolásához többdimenziós, felhasználóorientált megközelítést alkalmazó U-Multirank 2020-as kiadása szerint a Modul Universität Wien a világ legtöbbet hivatkozott tanulmánnyal rendelkező 25 egyeteme között szerepel.

Az MCC tavaly ősszel Brüsszelben nyitott képzési helyszínt, néhány hete pedig a berlini ESMT egyetemmel kötött együttműködést. A The Roger Scruton Legacy Foundationnel is megállapodást kötöttek, így Nagy-Britannia legjobb egyetemein is tanulhatnak MCC-s diákok.

A közlemény szerint az együttműködés nagyban elősegíti az MCC-s, valamint a Kárpát-medencei magyar diákok oktatását, fejlődését. A hallgatók nemzetközi szervezetekben, cégeknél szerezhetnek szakmai gyakorlatot, közéleti és üzleti vezetőkkel találkozhatnak. Az MCC segítségével olyan tudást, ismereteket, illetve készségeket, képességeket szereznek, fejlesztenek, amelyekre klasszikus egyetemi környezetben nem minden esetben van lehetőség. Elmélyülhetnek egy-egy őket érdeklő témában, amihez mentorálást kapnak, kiscsoportos órák vagy akár coaching keretében.A távlati cél az, hogy olyan egyetemi és akadémiai közeg jöjjön létre, ahol a tudományos élet, valamint a gazdasági és a közélet meghatározó szereplői megfordulnak és megosztják egymással meglátásaikat, tapasztalataikat, ezzel is ösztönözve a további párbeszédet.

Az nem derül ki a közleményből, hogy mennyiért szerezte meg az osztrák magánegyetemet a Fidesz-közeli, közpénzmilliárdokkal megtámogatott elitképző. A tavalyi brüsszeli terjeszkedéskor a Politico megszólaltatta Ujhelyi István szocialista EP-képviselőt, aki azt mondta, a brüsszeli agytröszt létrehozása jól illeszkedik a Fidesz régóta tartó stratégiai építkezésének világába, melynek célja, hogy egy EU-ellenes, szélsőjobboldali központot hozzon létre Brüsszelben.