Belügyminisztérium: Pintér Sándor is ott lesz a pénteki köznevelési konzultáción

Belügyminisztérium: Pintér Sándor is ott lesz a pénteki köznevelési konzultáción

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésére 2022. december 16-án köznevelési konzultációra kerül sor Budapesten. A találkozót a belügyminiszter hívta életre, így természetes, hogy azon részt vesz – derül ki a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya által lapunknak elküldött közleményből. 

Ezzel reagáltak arra, hogy véleményük szerint „a rendezvényről az elmúlt időszakban számos, minden alapot nélkülöző információ jelent meg”. Felhívták a figyelmet arra, hogy a Civil Közoktatási Platform december 15-én, csütörtökön általunk is közzétett nyílt levele is téves információkon alapul, és a belügyminiszter részt vesz a konzultáción. 

A CKP valóban arról írt saját információi alapján, hogy csak Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár lesz jelen a pénteki szakmai egyeztetésen, ezért kérték, hogy a miniszter is jelenjen meg. Maruzsa ellen egyébként az volt a kifogásuk, hogy az államtitkár évek óta dolgozik közoktatásért felelős államtitkárként, ő a felelőse a szakszervezetekkel való sztrájktárgyalás felfüggesztésének is, és szerintük több alkalommal bebizonyította, hogy sem a tanárok, sem a diákok érdekeit nem tudja képviselni. 

A sok tekintetben példátlan közoktatási eseményre egyébként a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kerül sor, a sajtó nem vehet részt rajta. A tárca ezek szerint a legmagasabb szinten ül le több száz iskolaigazgatóval és tanárral konzultálni, közöttük sok olyannal is, akik hónapok óta tiltakoznak, sztrájkolnak a pedagógusok fizetésemelése, a sztrájkjog ellehetetlenítése és általában a közoktatás sanyarú helyzete miatt. Polgári engedetlenségi akcióban való részvétel miatt eddig 13 tanárt rúgtak ki az elmúlt hetekben.