Biztonsági okokból felfüggeszti moldovai járatait a Wizz Air

Biztonsági okokból felfüggeszti moldovai járatait a Wizz Air

A Wizz Air egyik gépe (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Wizz Air légitársaság hétfőn bejelentette, hogy március 14-től felfüggeszti a Moldova fővárosába, Kisinyovba (Chișinău) irányuló járatait a légtér biztonságával kapcsolatos aggályok miatt – írja a Transtelex. 

A légitársaság a döntését a „Moldovai Köztársaságban zajló fejlemények és az ország légterét fenyegető kockázatokkal” indokolták. A felfüggesztés nemcsak a Budapestről indulókat érinti, a többi országból sem lehet oda jegyet venni március közepétől.

A magyar gyökerű fapados légitársaság egyúttal közölte azt is, hogy pótlólag Berlinből a romániai Jászvásárra (Iasi) indít járatokat, ez ugyanis a Moldovához legközelebbi nagy romániai repülőtér. A Wizz Air a barcelonai, milánói, bolognai, római, dortmundi, lárnakai és trevisói járataikat is bővítené. A Chișinău-Budapest és a Chișinău-Prága járataikat ugyanakkor alternatíva nélkül törlik.

Moldova elnöke, Maia Sandu két hete azzal vádolta meg Oroszországot, hogy diverzánsokkal karöltve akarja megbuktatni a kormányt és destabilizálni igyekszik az országot, annak érdekében, hogy meggátolják tervezett csatlakozását az Európai Unióhoz.

Moszkva alaptalannak nevezte a vádakat, ugyanakkor Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten visszavont egy 2012-es rendeletet, amely elismerte Moldova szuverenitását a „Dnyeszteren túli terület” jövőjének rendezésében.

 

Címkék: Wizz Air, Moldova, Kisinyov