Blikk: Simicska Lajos nem vesz zirci kenyeret, mert az fideszes város

Blikk: Simicska Lajos nem vesz zirci kenyeret, mert az fideszes város

Vida Ildikó egykori főnökével, Simicska Lajossal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állataival és vidéki birtokával foglalkozik a pár éve még a legnagyobb hatalmú milliárdosnak számító Simicska Lajos, akinek az irodájában egykoron miniszterek és állami vezetők előszobáztak – írja a Blikk. Orbán Viktor miniszterelnök egykori jó barátja egy hatalmas lovardát épített Hárskút szélén, lovas és falusi turizmusból próbál megélni. Van egy vendégháza is, ahol egy szobát akár 20 ezer forintért is ki lehet venni egy éjszakára.

– Veszprémben lakik, de minden reggel jön a vendégházhoz, ahol átül a terepjárójába, és kimegy a tanyájára – mesélte a Blikknek az egyik szomszéd, akinek elmondása szerint Simicskáék mindig kedvesen köszönnek. – Amikor bevásárolták magukat a környékre, felbolydult a falu, de már megszokták a jelenlétüket – tette hozzá.

Az üzletember teljesen szakított a politikával, a politizálással azonban nem. Szokott menni a helyi közértbe pékáruért, ahol mindig ajkai kenyeret vesz és nem zircit. – Ezt azzal magyarázta, hogy Ajka MSZP-s város, míg Zirc fideszes – mesélték mosolyogva a boltban a bizarrnak tűnő választását.