Blikk: Varga Judit feljelentésével fenyegetőzött az egyik végrehajtó Schadl György szerint

Blikk: Varga Judit feljelentésével fenyegetőzött az egyik végrehajtó Schadl György szerint

Varga Judit előadása a Misszióvezetői Értekezleten 2021. február 22-én (Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb hangfelvételeket közölt a Blikk Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupciógyanúba keveredett elnökének lehallgatásával kapcsolatban. A lap szerint az egyik beszélgetés alkalmával arról volt szó, miként kell fellépni egy végrehajtó ellen, ha az érdek éppen azt diktálja. Mint írták, erről Schadl nemcsak Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium volt miniszterhelyettesével beszélgetett, hanem a tárca más munkatársaival is, amiről az alábbi részletet közölték:

Schadl: „Ha felfüggesztenek vagy valakit felállítanak, akkor mindenkit a saját irodája helyettesít. Mert ugye, gyakorlatilag a Vh. (A bírósági végrehajtásról szóló törvény a szerző.) ezt nem szabályozza. Csak az van benne, ami arra vonatkozik alapvetően, hogy ha 30 napon belül van távol a végrehajtó, akkor saját irodáján keresztül kell helyettesíteni. És R. (egy felfüggesztett végrehajtó) ugat, hogy a saját irodáján át helyettesítsék, és őt illesse meg az árbevétel, amihez nyilván nem fogunk hozzájárulni. De addig is kéne valamiféle rendelet, amit k.rva gyorsan össze kell pakolni. Mi összerakunk egy tervezetet, de nagyon égeti a talpunkat a sztori, mert a…”

X.: Nálunk marad a sztori, az IM-ben marad ez a rendelet. Nem kell vele megvárni a hatóságot.”

Schadl: „Nem. Ezt egy hónapon belül meg kell szülnünk. Meg addig is gondolkodjál már rajta légy szíves, milyen állásfoglalást, akármit tudunk kiállítani, mert a P. lett helyettes (P. egy másik végrehajtó), és elvitte az iratokat, és az R. már ott tart, hogy feljelentette a P.-t, bűnpártolásért már feljelentette K.-t, és előre fenyegetőzik, hogy feljelenti a Varga Juditot bűnpártolással, meg a Völnert is.”

Érdekesség, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter nemrég arról beszélt, eddig nem kellett tanúskodnia volt helyettese és Schadl ügyében, nem kapott idézést. Sőt: miután a Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozott az üggyel, szerinte a minisztériumban nem volt szükség belső vizsgálatra, „a nyomozók ide jártak, együttműködtünk, átadtuk az iratokat”.

„Mindenkit kimostak”

A kedden nyilvánosságra hozott új felvételeken többek közt arról is szó van, hogy miként „lökdösik át” a hallgatókat az egyetemi vizsgákon a végrehajtási jogász szakjogász-képzésen. Völner szerint például „az egyetemekre nem panaszkodhatnak a hallgatók, mert amíg tudták, azért tartották őket, tehát nem mondhatni, hogy rosszindulatúak voltak”. Ezzel Schadl György is egyetértett, és hozzátette: „(...) Pécsett mindenkit, aki egy kicsit bizonytalan volt, mindenkit kimostak a sz.rból, hogy jó, van némi esély, akkor csináljuk. Olyat is, aki egy kicsit billegett, és mondták, hogy nem valószínű, hogy be fogja fejezni”.

A hangfelvételek a Blikk oldalán hallgathatók meg.

Mint korábban beszámoltunk róla, Völner Pálra nyolc, Schadl Györgyre tíz év börtönt kér az ügyészség beismerés esetén. A Blikk hétfőn többek között arról közölt hangfelvételeket, hogy Völner feleségét mennyire megviseli az, hogy elvitték a Porschéjukat.