Bloomberg: ajánlatot tett a magyar kormány a Budapest Airportra

Bloomberg: ajánlatot tett a magyar kormány a Budapest Airportra

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér madártávlatból (Fotó: Facebook/Budapest Airport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ajánlatot tett a magyar kormány a Budapest Airport Zrt.-re ezen a héten – értesült a Bloomberg az ügyet jól ismerő források alapján, a hírt a Hvg.hu vett észre.

A portál úgy tudja, hogy az ajánlat a piaci ár alatt volt. A többségi tulajdonos AviAlliance nem kívánta kommentálni a lap értesülését, a kormány pedig nem válaszolt a Bloomberg megkeresésére.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter még június elején arról beszélt: „nemcsak, hogy tulajdonrészt szeretnénk szerezni, azt akarjuk, hogy ismét többségében magyar tulajdonosa legyen a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek, az ország legfontosabb légikikötőjének”.

A miniszter azzal magyarázta a szándékot, hogy a jelenlegi tulajdonos méltatlan körülményeket teremtett a legnagyobb magyar légikikötőben, töredezett csempék, koszos mosdók, birkaakol-szerű utastér fogadja az oda érkezőket vagy onnan indulókat. Ez pedig kifejezetten rossz imázst jelent az országnak az ide érkező külföldiek előtt.

Palkovics azt is belengette, hogy tennének egy méltányos ajánlatot a reptér megvásárlására, és ha ez ebben a formában nem lehetséges, akkor a Magyar Állam többségi tulajdonát szeretnék valamilyen módon visszaállítani.

A Budapest Airport tulajdonosai viszont nemrég közleményben utaltak rá, hogy nem akarják eladni a Zrt.-t.