Bodolai az RTL Híradónak: Sorra kapom az önéletrajzokat, sok újságíró jönne az Indexhez

Bodolai az RTL Híradónak: Sorra kapom az önéletrajzokat, sok újságíró jönne az Indexhez

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kell toborozni, folyamatosan kapja az önéletrajzokat az újságíróktól, akik szeretnének az Indexnél dolgozni – ezt mondta az RTL Híradónak az Index igazgatósági elnöke. Bodolai László, aki korábban már többször elmondta, most is hozzátette, szeretnék tovább működtetni a hírportált. Ahogy arról lapunk is beszámolt, pénteken a 90 fős Index-szerkesztőség szinte valamennyi újságírója felmondott, miután a héten korábban menesztették a hírportál főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. Aznap este Orbán Viktor várbéli irodája elé egy monstre tüntetést szerveztek a Index mellett.

A sajtóügyekkel foglalkozó Media1 hírportál több forrásra hivatkozva szombaton késő délután arról írt, hogy kezdetét vette az Index további működésének fenntartása érdekében egy új szerkesztőségi stáb felépítése. Az Index jelenleg „csökkentett üzemmódban” működik, az oldal tartalmát főleg az állami Magyar Távirati Iroda, az MTI híreiből töltik fel, illetve korábban már elkészült cikkek kerülnek ki a címoldalra.

A portált tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke az RTL Híradónak azt mondta, hétfőn már bemegy a szerkesztőségbe, és átveszik a felmondásokat. A televízió idézi az egyik újságíró, Fábián Tamás távozással kapcsolatos megjegyzéseit. Ő amellett, hogy közös döntésüket Dull kirúgásával indokolta, azt is megjegyezte: „A maradáshoz olyan emberekkel kellett volna egyezkedniük, akik nyilvánvalóvá tették, hogy velük egyfajta út járható, ha bekussolunk és majd mindig olyan keretek között írunk újságot, amit ők határoznak meg.” Szerinte a felmondással „nem hagyták, hogy csendben kivéreztessék, elhallgattassák, ezzel pedig meggyalázzák az Indexet.”

Bodolai László még egy szombaton kikerült Facebook-bejegyzésében kemény szavakkal illette az Index kirúgott főszerkesztőjét. Például azzal, hogy mivel Dull Szabolcs információkat adott ki konkurens sajtóterméknek, szivárogtatásért „mondjuk Németországban szíjon vezetik el a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki.” Az Index Zrt. elnöke szerint Dull is tudta egy hónappal előtte, hogy a Gergényi-tervként elhíresült kiszervezési ötletet el fogják vetni. Bejegyzésében Bodolai azt is megemlítette, hogy „befutott több olyan infó, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal”. Ezek miatt jutott a kuratóriumi elnök egyre inkább arra a következtetésre, hogy „a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása.”

Az RTL Híradó megkérdezte erről Dull Szabolcsot, aki megkeresésre annyit válaszolt: méltatlan lenne, ha reagálna ezekre a vádakra.