Budapest II. kerülete is megelégelte a „rollerkáoszt”

Budapest II. kerülete is megelégelte a „rollerkáoszt”

Őrsi Gergely (Fotó: Őrsi Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hamarosan vége a dühítő rollerkáosznak – mikromobilitási pontokat jelölünk ki a II. kerületben – jelentette be közösségi oldalán Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere, aki szerint joggal zavarták a kerületben közlekedőket a hanyagul eldobott közösségi elektromos rollerek. 

Őrsi Gergely felidézte: a kerületi önkormányzat még 2021 decemberében hozott rendeletet arról, hogy mobilitási pontok segítségével rendezik az eldobált rollerek ügyét. Ez azt jelenti, parkolóhelyeket jelölnek ki nekik, ahová a szolgáltató cégeknek kell majd odaszállítani az elhagyott rollereket bizonyos határidőn belül – ha ez nem történik meg, az önkormányzat szankcionálni fogj a szolgáltatót.

– Hosszas egyeztetések után sikerült megegyeznünk mindhárom szolgáltatóval: kötelesek lesznek gondoskodni arról, hogy az általuk kölcsön- vagy bérbeadott e-rollerek a telephelyen kívül kizárólag a kerületi mobilitási pontokon legyenek leállíthatók. Majd a héten elkezdődhetett az első 19 mikromobilitási pont kijelölése. Hamarosan a felfestések mellé több helyen, ahol indokolt, támaszokat is építünk. A szolgáltatók a veszélyhelyzetet követően területfoglalási díjat fizetnek a mikromobilitási pontok után – ismertette a polgármester.

– Ha egy rollert nem a mikromobilitási pontokon helyeznek el, szankcionálni fogjuk – tette hozzá Őrsi Gergely. Mint írja: az elhagyott rollereket türelmi idő után elszállítják, és a szolgáltató fizet.  –Bízom benne, hogy a szabályozás segítségével megszűnik az elhagyott rollerek okozta káosz – zárta bejegyzését a polgármester, aki szerint a közösségi e-rollerek rendezetlen helyzete joggal zavarta a kerületben közlekedőket, mert akadályozta a közlekedést.

Egyes budapesti kerületek éppen az utcán felhalmozódó rollerek és az emiatt felmerülő közlekedési problémák miatt döntöttek úgy, hogy a kerületben nem engedélyezik a rollerek leparkolását, ez viszont a Magyar Hang publicistájának tapasztalatai szerint a rollerrel közlekedőknek okozhat bosszúságot.

Címkék: Őrsi Gergely