Saját minisztere cáfolta Orbán rádiónyilatkozatát

Saját minisztere cáfolta Orbán rádiónyilatkozatát

Budapest, 2022. május 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely (b5), Lázár János (b6), Nagy István (b2), Nagy Márton, Navracsics Tibor (b7), Palkovics László (b), Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor pénteken ismét a közmédia „vendége” volt. A miniszterelnököt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a szankciókról is „kérdezték”, amelyre reagálva úgy fogalmazott, hogy „Magyarország sosem támogatta a szankciókat, nem is szavaztuk meg őket”.

Magyar kormányfőként az Európai Unió többi állam-, illetve kormányfőjéhez hasonlóan a Orbán is tagja az Európai Tanácsnak, amely eddig nyolc szankciós csomagot fogadott el. Mivel egyhangúságra van szükség az Oroszország elleni szankciókhoz, ezért nem is tudtak volna életbe lépni a büntetőintézkedések, ha azokra nem igennel szavazott volna Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.

Ezt erősítette meg a Magyar Hang pénteki miniszterelnöki rádióinterjú után műsorba került, de már korábban rögzített podcastjában, a Gulyáságyúban Navracsics Tibor. Amikor a szankciók kapcsán kérdezte a területfejlesztési minisztert a műsor házigazdája, Gulyás Balázs, akkor Orbán Viktor kormányának minisztere úgy fogalmazott, hogy „önmagában az, hogy az energiakérdés a szankciók tárgyává válik, ezt szerintem jogosan kritizálja Magyarország, ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy minden eddigi szankciós rendszert megszavazott Magyarország”. A műsorvezető ehhez hozzáfűzte, hogy „nemcsak hogy Magyarország, hanem konkrétan a miniszterelnök, aki részt vesz az Európai Tanácsban”.

A Gulyáságyú podcast friss epizódját itt tudja meghallgatni:

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki Kossuth rádiós szereplését pedig itt: