Csak húsz litert lehet tankolni a kisnyomású Lukoil-kutaknál

Csak húsz litert lehet tankolni a kisnyomású Lukoil-kutaknál

Lukoil

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége már minden Lukoil-töltőállomáson maximálva van. A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni – közölte a Világgazdasággal a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft.

Mint hozzátették, a 79 magyarországi Lukoil-töltőállomás a hatósági ár bevezetése óta változatlanul üzemel a hatályos jogszabályoknak megfelelően, de folyamatosan vizsgálják annak lehetőségét, hogy szüneteltessék egyes egységek működtetését.

A VG arra nem kapott számszerű választ, hogy mekkora a Lukoil által a kiskereskedelemben eladott üzemanyagon belül az ársapkás és a piaci áras termékek aránya. 

Az viszont kiderült, hogy a Lukoilnak (Normbenznek) nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás napokban bejelentett további korlátozása, mégpedig a vevőkörének az összetétele miatt. A Lukoil hálózatában ugyanis a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető.

Eközben reagált a Független Benzinkutak Szövetsége a Mol legújabb korlátozására, miszerint naponta csak egyszer enged hatósági áras benzint tankolni. Gépész László elnökségi tag az RTL Híradónak azt mondta, hogy a jogszabályban nincs arra lehetőség, hogy egy kút maga döntsön arról, hogy akinek jár hatósági áras üzemanyag, annak mégsem adnak. Azt azonban elképzelhetőnek tartja, hogy rengeteg helyen bevezetnek mennyiségi korlátozást, sok helyen pedig már van is. Szerinte az sincsen rendben, hogy az egyéni vállalkozóknak piaci árat kell fizetniük, ha számlát kérnek.