Cseh Katalin másodfokon is pert nyert a kormánypárti Origo ellen

Cseh Katalin másodfokon is pert nyert a kormánypárti Origo ellen

Cseh Katalin Ukrajnában (Forrás: Momentum Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másodfokon is pert nyert Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és alelnöke, az Origo ellen – számolt be róla közleményében a párt. Mint írták, a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete mondja ki, hogy az origo.hu valótlanul állította, hogy „Újabb megdöbbentő részletek derültek ki Cseh Katalin uniós pénzügyi csalásáról”. 

Cseh Katalin közösségi oldalán azt írta, „a Fidesz-propaganda tipikus módszere, hogy a korrupció ellen felszólalókat mondvacsinált korrupcióval vádolja meg és sározza be, hogy hiteltelenítse a küzdelmünket. Csakhogy hazudtak, ezért a bíróság helyreigazításra kötelezi az origo.hu-t, hiába próbáltak fellebbezni”. Hozzátette, hogy tisztában van vele, hogy közszereplő mivolta végett a propaganda árgus szemekkel követi minden lépését, de nem ártana, ha a kormányközeli korrupciógyanús ügyeket is ugyanilyen vehemenciával tanulmányozná az Origo.

Rövid időn belül ez a második per, amit a Momentum politikusai megnyertek a propaganda sajtó ellen – emlékeztetett a Momentum sajtóosztálya. Donáth Anna, a Momentum másik EP-képviselője, nemrég számolt be róla, hogy végrehajtókat küldött a propagandára, hiszen azok nem teljesítették a bíróság által kiszabott kötelességeiket.

Arról, hogy Cseh Katalin kiszállt családjuk cégéből, itt írtunk.

Címkék: Origo, Cseh Katalin