Direkt36: a Gyurcsány-kormány két nemzetbiztonsági vezetőjét is megfigyelhették

Direkt36: a Gyurcsány-kormány két nemzetbiztonsági vezetőjét is megfigyelhették

Marabu rajza

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját, valamint közeli munkatársát, Glemba Zoltán volt NBH-s műveleti főosztályvezetőt is célba vették a Pegasus kémszoftverrel – írja a Direkt36. Az ő telefonszámaik is szerepelnek ugyanis abban a világszerte 50 ezer, Magyarországról több mint 300 számot tartalmazó kiszivárgott adatbázisban, mely az izraeli eszközzel célpontnak kiválasztott számokat tartalmazza.

Azt nem tudni, hogy Laborc és Glemba miért került 2019 nyarán a Pegasus célkeresztjébe, amikor állításuk szerint már egy évtizede nyugállományban, a szakmájuktól visszavonultan éltek. Feltételezésük szerint a jelenleg hatalmon lévő politikai erők azt gondolják, hogy számukra káros információk vannak a birtokukban.

A több korábbi eljárásban is érintett Laborc a következőket mondta az ügyről: „Nem vagyok meglepve. 2010 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan ellenőrizték a tevékenységemet. Miután 31 éven keresztül tanultam és gyakoroltam ezt a szakmát, a figyelést, a technikai ellenőrzést is észre lehet venni. De miután ennyi időn át keresztül-kasul ellenőriztek, kíváncsi vagyok, hogy 2019-ben, 9 év után mit tudtak még kitalálni a megfigyelésem törvényes indoklására”.

Laborc állítása szerint egyetlen rendszeresebb közéleti aktivitása, hogy miután a második Orbán-kormány megszüntette a szolgálati nyugdíj és a rokkantsági nyugdíj intézményét, Glembával együtt segített megalapítani a Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületét, és azóta is küzdenek az intézkedések ellen.