Dömötör Csaba a kormány vakcinás táblázatáról: A közzétett adatok tények

Dömötör Csaba a kormány vakcinás táblázatáról: A közzétett adatok tények

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 26-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn folytatódott a parlament, ahol az ellenzék ismételten számon kérte a kormány járványkezelését.

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy több mint 26 ezren hunytak már el koronavírusban Magyarországon, és szerinte más országokban azért jobbak a halálozási adatok, mert Magyarországon a kormányfő cserbenhagyta az embereket, inkább „a lopás foglalta le”. Azt mondta, ha a miniszterelnök járna az emberek közé, hallaná a kétségbeesett hangokat a hétvégén maszk nélkül járó tömegek miatt. Sérelmezte, hogy megbízhatósági vizsgálat is szóba került az orvosok esetében. Kijelentette: az orvosok, ápolók nem rabszolgák, „nem fogjuk hagyni” a lehallgatásukat. Úgy folytatta: már vakcinahatékonysági adatokat is hamisítottak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint megvalósult a baloldali stratégia arról, hogy a gyászolók fájdalmát kell kihasználni. – Ez méltatlan, érzéketlen és szívtelen – jelentette ki. Az oltások száma határozza meg, mikor győzi le az ország a járványt, az oltás pedig ütemezetten halad, ez teszi lehetővé a nyitást – mutatott rá. A regisztrált idősek 91 százaléka már megkapta az oltást. Közölte: a közzétett adatok tények, a vakcinákkal kapcsolatos táblázat azt bizonyítja, hogy minden vakcina hatékony. A statisztikák terén se folytassanak oltásellenes kampányt! – szólította fel az ellenzéket az államtitkár.

A kormány vakcinatáblázata különféle oltóanyagok hatékonyságával kapcsolatban kívánt adatokat közölni, és eredményeik szerint a Sinopharm oltóanyaga a Pfizernél jobbnak bizonyult. Ugyanakkor számtalan kritika érte a táblázatot, miután az adatok értelmezéséhez elengedhetetlenül fontos információk hiányoztak. Az ügyben még a Pfizer feltalálója, Karikó Katalin is megszólalt. – A betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ – jelezte.