Donáth Anna: Mindannyian felelősek vagyunk a választási eredményért

Donáth Anna: Mindannyian felelősek vagyunk a választási eredményért

Donáth Anna a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április 3-án az ellenzéki összefogásra bő egymillióval kevesebben szavaztak, mint a kormánypártokra. Az ellenzéki összefogás minden pártja részt vett a választási kampányban, ezért mindannyian felelősek vagyunk az eredményekért – írja Facebook-oldalán Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője és volt elnöke szerint ahogy a siker közös lett volna, úgy a kudarcban is osztoznak. – Ha valaki úgy dönt, csapatban játszik, ne mutogasson utólag a másikra – tette hozzá.

Egy ország irányítása mindig csapatjáték. Aki valaha kormányzást tervez, annak tudnia kell csapatban játszani, és vállalni annak közös felelősségét. A felelősség hárítását meg kell hagynunk a kormánypártoknak – fogalmazott, hozzátéve: aki tagadja az igazságot, az sosem lesz képes a mostaninál jobban működő országot építeni. Szerinte pont azért tartunk itt, mert az elmúlt évtizedekben annyi minden hazugságra épült körülöttünk.

Donáth Anna posztjában bár nem nevesítette Gyurcsány Ferencet, ám aligha félreérthető módon neki címezte sorait. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Partizán című műsor vendége volt kedden, ahol kifejtette: Dobrev Klárának nincs köze az április 3-i választási vereséghez és a DK-nak sincs megkülönböztetett felelőssége a kudarcban. Gyurcsány az interjúban hosszan ekézte Márki-Zay Pétert, történelmi politikai tévedésről beszélt. Azt is mondta, hogy véleménye szerint jövő tavaszra a Fidesz jelentősen veszít majd a támogatottságából, míg az ellenzék, benne a DK erősödni fog. Az ország következő miniszterelnökét pedig Dobrev Klárának hívják és nem biztos, hogy csak 2026-tól.