Eddig 15 millió forint gyűlt össze a DK rezsimentő alapjában

Eddig 15 millió forint gyűlt össze a DK rezsimentő alapjában

Árnyékkormány-feliratú pulpitus Dobrev Klára beszéde előtt 2022. szeptember 18-án (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még egy hete sem indult el, de már több mint 15 millió forint van a DK Rezsimentő Alapjában – számolt be róla közleményben a párt árnyékkormányának szóvivője, Kálmán Olga. Felidézte: Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök múlt szombaton jelentette be, hogy rezsimentő alapot indítanak, amelybe várja a támogatásokat, hogy a befolyt pénzből bajba került családok decemberben esedékes rezsiszámláit lehessen kifizetni.

– A bejelentés után a DK politikusai elsőként váltak rezsimentőkké, adományaikkal pedig már az első napon közel 10 millió forint gyűlt össze a Rezsimentő Alapban. Az azóta eltelt kevesebb, mint egy hétben számos DK-szimpatizáns is csatlakozott hozzájuk, így már most több mint 15 millió forint van a Rezsimentő Alapban. Utóbbi felajánlások már jellemzően mikroadományok voltak; olyan elkötelezett baloldali emberek támogatásai, akik annak ellenére váltak rezsimentőkké, hogy maguk is megküzdenek az Orbán-kormány hétszeres rezsiemelésével. Ezekre a támogatásokra vagyunk a legbüszkébbek – fejtette ki Kálmán Olga.