Egy 32 centis késsel támadt a rendőrökre egy szabolcsi férfi

Egy 32 centis késsel támadt a rendőrökre egy szabolcsi férfi

Késsel támadt a rendőrökre (Fotó: ügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz egy 31 éves férfi ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.

Az ügy részleteiről szólva azt írták: február 7-én este egy határmenti településen egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd annak vezetője megállás nélkül elhajtott. A helyszíni intézkedés közben megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas állapotban lévő tulajdonosa.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméteres pengéjű kést a kezében tartva közeledett az egyik intézkedő rendőr felé. A férfi a jobb kezében marokra fogott kést folyamatosan le-föl mozgatta, és azzal vágó és szúró mozdulatokat tett. A rendőr felszólította a férfit, hogy álljon meg és tegye le a kést, ennek azonban ő nem tett eleget, hanem a késsel tovább közelített a rendőr felé. A rendőr hátrálni kezdett, majd a testi épségének megóvása érdekében utasította a helyszínen tartózkodó civil személyt, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta annak ajtajait.

Mivel a férfi ezt követően is közeledett, – miközben a kést nyújtott kézzel maga előtt tartotta – a rendőr tolatni kezdett, de a férfi még ekkor is integetett felé, hogy menjen közelebb. A rendőrhöz időközben csatlakozott az addig adatgyűjtést végző társa is, és együtt intézkedtek tovább az őket fenyegető férfival szemben. Az elkövető a kést továbbra is a kezében tartva, azzal szúró és vágó mozdulatokat téve indult meg az ekkor már megkülönböztető fényjelzést is használó szolgálati autó felé, majd többször megismételt felszólításra dobta csak el a kést.

Ezután a rendőrök kiszálltak a járműből, ekkor a férfi mindkét kezét az arca elé, bokszoló állásba emelte és támadó állást vett fel, miközben hadonászni kezdett. Az egyik rendőr végül rendőrbotot használt vele szemben, majd testi kényszer alkalmazásával sikeresen megbilincselték és előállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte az ittas vezetés miatt 2020-ban felfüggesztett szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt férfi őrizetét. Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

Januárban Újbudán késeltek halálra egy rendőrt szolgálat közben.

 

Címkék: rendőrség, támadás, kés