Egy egyházi és egy állami iskola is összefogott a pedagógusokért Budafokon

Egy egyházi és egy állami iskola is összefogott a pedagógusokért Budafokon

A szolidaritást vállaló tiltakozók a XXII. kerületben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös akcióval indította a csütörtöki napot a XXII. kerületi Kempelen Farkas Gimnázium és a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium. A budafok-nagytétényi intézmények az állami és egyházi iskolák pedagógusai mellett álltak ki, a demonstráción támogató szülők és diákok is részt vettek – derült ki az intézmények Magyar Hanghoz eljuttatott közleményéből.

Közös nyilatkozatot is felolvastak, valamint fellobbantották „az összefogás és a remény lángját”. A Kempelen Farkas Gimnázium tanárai közül harmincketten is a sztrájkot választották csütörtökön, a szülők pedig a gyerekek több mint négyötödét otthon tartották támogatásképp.

„Mi, a Kempelen Farkas Gimnázium és a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai, diákjai és szülei éppen ezt tesszük. Odafigyelünk egymásra. Közösen lépünk, hogy felhívjuk a figyelmet az oktatásban uralkodó áldatlan állapotokra. Közösen jelezzük, hogy nem hagyjuk magunkat szembefordítani egymással” – olvasható a közleményben.

Csütörtökön egész nap tiltakozási akciók vannak az oktatásban uralkodó áldatlan állapotok miatt, illetve a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusok kirúgása miatt. Itt követhető a Magyar Hang ezzel kapcsolatos élő közvetítése.