Egykor Orbán Viktor híve volt a vidéki ügyvéd, aki megbuktatta Novák Katalinékat

Egykor Orbán Viktor híve volt a vidéki ügyvéd, aki megbuktatta Novák Katalinékat

Novák Katalin és Varga Judit (Fotó: Novák Katalin / Facebook)

Fotó: Robert Erdi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár nevét továbbra se fedte fel, hosszú bemutatkozás közölt az a vidéki ügyvéd, aki észrevette a Kúria folyóiratában – amelynek kiadását jelenleg felfüggesztették – a K. Endre kegyelméről szóló döntést. 

Mint írta, azok közé tartozik, akiket a magyar politikai szakzsargon „Fidesz-árváknak” nevez. – Bizony, az a rossz hírem van a fideszes nagyurak számára, hogy ezt a kegyelmi botrányt a nemzeti jobboldali politikai közösség egy régi tagja, egy dühös és elkeseredett „Fidesz-árva”, egy egykori Fidesz-tag robbantotta ki, aki előbb volt jobboldali és konzervatív, mint Orbán Viktor, Kövér László, Deutsch Tamás, vagy Rogán Antal, és talán előbb lett a Fidesz tagja, mint Novák Katalin. De Győzikénél egész biztosan. Magyar Péter után itt van tehát még egy volt fideszes a történetben, igaz, nekem Magyar Péterrel ellentétben nem kellett „kicsekkolnom” a NER-ből, mert nem is léptem be oda soha. Az én gyomrom a NER-t egy pillanatig sem viselte volna el – fejtette ki.

Felidézte, nagyon örült a 2010-es győzelemnek és nagy reményeket fűztem Orbán Viktor újbóli, ráadásul ezúttal koalíciós kényszer nélküli hatalomra kerüléséhez. – A baljós, sötét fellegek azonban helyi szinten már ekkor is jól láthatók voltak. 2010-re ugyanis nem csak megjelentek közöttünk azok a jellemtelen és gátlástalan hiénák, akik 15-20 évvel a rendszerváltozás után, a zsákmány szagát megérezve úgy fedezték fel magukban hirtelen a keresztényt, a vallásost és a jobboldalit, mint annak idején a kommunisták a reformert meg a szociáldemokratát, hanem teljesen átvették az irányítást – írta. A miniszterelnök pedig hatalomra kerülése után azonnal nekiállt formálissá tenni a demokráciát és leépíteni a jogállamot.

Úgy látja, a politika, a közélet és a társadalom mára nagyon mély morális válságba jutott. – A magyar társadalom ma ugyanúgy elfogadja a korrupciót és ugyanúgy immunis a közvagyon ellen elkövetett bűnökre, mint a Kádár-rendszer idején. Újra a bűzlő kádári posványban élünk, csak most éppen Orbánnak hívják az aktuális Kádárt – tette hozzá.

Posztját azzal zárta, hogy „ma ott tartunk, hogy egy egészséges erkölcsiséggel és az átlagosnál magasabb intelligenciaszinttel rendelkező, az aljasságot és a hazudozást közömbösen elviselni nem képes magyarnak a mentális egészsége megőrzése érdekében tudatosan távol kell tartania magát a hazája miniszterelnökének megnyilvánulásaitól”. – Ha Orbán valóban hívő ember, tényleg azt gondolja, hogy el fogja kerülni a büntetést, ami ezért a – kegyelmi botrány által is nyilvánvalóvá tett – erkölcsi züllésért, a kereszténységnek a tízparancsolatban is megjelenő, legalapvetőbb morális parancsainak folyamatos és súlyos megszegéséért vár rá? Nem, nem fogja elkerülni. A büntetés – legkésőbb a mennyei ítélőszék által – el fog jönni és arányos lesz az elkövetett bűnökkel – írta.