Ellenőrzi az Állami Számvevőszék a borsodi időközi kampányköltéseit

Ellenőrzi az Állami Számvevőszék a borsodi időközi kampányköltéseit

Koncz Zsófia a szerencsi Fecskési játszótéren (Fotó: Koncz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Állami Számvevőszék a törvényekben előírt módon, az előírt határidőben elvégzi a 2020. október 11-i időközi országgyűlési választással kapcsolatban előírt ellenőrzéseket. Ezt az intézmény közölte, miután a momentumos Fekete-Győr András kifejezetten hozzájuk fordult a fideszes jelölt kampányköltései miatt.

Lapunk is beszámolt róla, hogy az Állami Számvevőszékhez fordult Fekete-Győr András a borsodi időközi választás fideszes jelöltjének kampányköltései miatt. A Momentum elnöke a Facebookon írt arról, hogy a közösségi oldal hirdetési adatbázisa szerint Koncz Zsófia csak a Facebookon 5,6 millió forintot költött hirdetésekre a rövid kampány alatt, ami önmagában több, mint a törvényben megengedett, maximálisan elkölthető 5,4 millió forint.

Az ÁSZ szóvivője ugyancsak a közösségi médiában reagált, örömtelinek nevezve, hogy Fekete-Győr András bízik bennük. Erre szerinte minden oka is megvan, hiszen „az Állami Számvevőszék 150 éve a közpénzek őre és 30 éve a demokrácia pénzügyi garantőre”. Horváth Bálint azért hozzátette, hogy az intézményük „a pártpolitikától független intézmény, amely a törvények maradéktalan betartásával működik”. Ezért nem is pártvezetők kérése alapján hoz döntéseket, hanem „pártatlan, szakszerű és bizonyítékokra alapozott ellenőrzési megállapítások alapján”

A szóvivő közölte még, hogy az Állami Számvevőszék a törvényekben előírt módon, az előírt határidőben elvégzi a 2020. október 11-i időközi országgyűlési választással kapcsolatban előírt ellenőrzéseket. Így volt ez minden korábbi választás esetében is.

Az október 11-i időközi országgyűlési választáson a fideszes Koncz Zsófia 5 százalékkal szerzett többet, mint ellenfele, az egyébként jobbikos közös ellenzéki jelölt, Bíró László.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.