Élő interjú közben karambolozott Parragh László

Élő interjú közben karambolozott Parragh László

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeirol tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Épp a Klubrádiónak nyilatkozott Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a katáról, mikor az élő interjú 18. perce környékén karambolozott az autó, amelyben a kamarai elnök ült. Az autót nem ő vezette, amelyikbe egy másik jármű szaladt bele az interjú közben.

Rövid időre bizonytalanná vált, folytatódhat-e az interjú, de a Parragh Lászlóval folytatott beszélgetésből az derült ki, hogy nem történt komolyabb baleset – írják a Klubrádió honlapján, amit a Propeller vette észre először. Parragh végül a koccanás ellenére is folytatta a beszélgetést a műsorvezetővel: az interjú alatt a járművek vezetői ki is töltötték a betétlapokat, a balesetben senki sem sérült meg.

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában egyébként Parraghot a kata adózás változásáról kérdezték, illetve arról, hogy ha a katásokkal így bánnak, akkor miért nem megy bele a kormány a globális minimumadóba, ami a nagyvállalatokat érintené. Ezzel kapcsolatban azt mondta a kamarai elnök, hogy a kormány azért nem fogadja el a globális minimumadót, mert az az ország versenyképességét rontaná és elijesztené a befektetőket.

A kamarai elnök az interjúban egyébként még arról is beszélt, hogy szerinte nem volt szerencsés év közben hozzányúlni az adózási szabályokhoz, de szerette volna, hogy változzon a kata, mert neki nem csak a katás kisvállalkozókat, hanem a többi munkaadót is képviselnie kell. Szerinte a katás adózóknak nincs okuk pánikra, visszatérhetnek az alkalmazotti státuszba, vagy más adózási formába. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem azt javasolták a kormánynak, hogy így szigorítson a katán, ők a havi 50 ezer forintos befizetendő adó mértékének emelését tartották célravezetőnek.

Arról, hogy a kata szigorítása miatt már két tüntetés is zajlott Budapesten, ITT és ITT írtunk.  

 

Címkék: Parragh László, kata