Elrendelték a nyomozást Schadl feleségének ügyében

Elrendelték a nyomozást Schadl feleségének ügyében

Bonyolult ügy. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke irodájához a bejutást segítő tábla (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pest Megyei Rendőr-kapitányság elrendelte a nyomozást Schadl György feleségével szemben annak a visszadátumozott végrehajtásnak az ügyében, amikor egy 480 millió forint értékű ingatlant mindössze 38 millió forintért értékesítettek – jelentette be a Facebookon Jámbor András. A Párbeszéd parlamenti képviselője a posztja alá feltöltött videóban Schadl György feleségét – dr. Schadl-Baranyai Helgát – a végrehajtói maffia fejének nevezte. Mint emlékeztetett, korábban Polt Péter lefőbb ügyészhez intézett írásbeli kérdést az ügyben.

A képviselő szerint az ominózus szerződés egy évvel való visszadátumozására azért volt szükség, mert ezzel a trükkel megkerülhető volt az ügylet elleni hivatalos panasz.

Jámbor András szavai szerint már több ezren aláírták azt a petíciót, amelyben parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a végrehajtási visszaélések feltárására. Cél, hogy kiderüljön, ki az a 60-70 képviselő, akik a végrehajtási ügy érintettjei lehetnek.