Éppen a borsodi időközi választás előtt kapott 300 milliót a kormánytól Taktaharkány

Éppen a borsodi időközi választás előtt kapott 300 milliót a kormánytól Taktaharkány

Választásra készülve Taktaharkányban (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október 11-én időközi választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében, miután nyáron elhunyt a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc. A választáson Koncz lányát, a washingtoni külügyi munkájából hazatért, korábban a nyilvánosság előtt a Fidelitas provokátorfigyelős akciója miatt megismert Koncz Zsófiát indítják a kormánypártok, míg az ellenzék az egyébként jobbikos Bíró Lászlót, akinek korábbi antiszemita kijelentéseiért kellett bocsánatot kérnie a kampányban.

A választókerülethez tartozik Taktaharkány is, amely a csütörtöki Magyar Közlöny szerint egyike azon településeknek, amelyeknek összesen több mint egymilliárd forintot ítélt vissza nem térítendő egyedi támogatásként a kormány, amelyeket azonnal kell folyosítani. Az összesen nyolc szerencsés önkormányzat közül Taktaharkány 300 millió forintot kap, melynek támogatási célja a „kötelező önkormányzati feladat biztosítása érdekében pénzeszközátadás”.

A hozzávetőlegesen 3600 fős Taktaharkánynak fideszes polgármestere van Szemán Ákos személyében. A település oldalán az olvasható, nemrég a testület „posztumusz Tiszteletbeli Polgára kitüntetést adományozta néhai országgyűlési képviselőnk, Koncz Ferenc részére Taktaharkány fejlődésének előmozdítása és a polgárok boldogulásának elősegítése, Magyarország erős és sikeres országgá formálása, valamint a nemzeti, keresztény értékek hiteles képviselete érdekében végzett lelkiismeretes, áldozatos munkássága elismeréséül”. A kitüntetést Koncz Zsófia vehette át.

Arról, hogy egyébként a Taktaközben milyen kampány folyik, itt olvasható a Magyar Hang riportja.