Erdős Virág petíciót indított a tanárok mellett, sok író csatlakozott

Erdős Virág petíciót indított a tanárok mellett, sok író csatlakozott

A pedagógusok melletti tüntetés résztvevői Budapesten, a Hősök terén 2022. október 14-én (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Petíciót indított a tiltakozó tanárok, illetve diákok mellett Erdős Virág, számos alkotó már csatlakozott is hozzá. A József Attila-díjas szerző így foglalta össze kiállásukat: „Alulírott magyar írók, költők, kritikusok és irodalmárok mély tiszteletünket és teljes támogatásunkat fejezzük ki a tiltakozó akciókban részt vevő tanárok, és a tiltakozó akciókban részt vevő tanárok mellett demonstráló diákok felé.”

Erdőshöz eddig olyanok csatlakoztak már, mint Peer Krisztián, Csikós Attila, Rapai Ágnes, Závada Pál, Gyurkovics Tamás, Totth Benedek, Kiss Judit Ágnes, Berg Judit, Kiss Noémi, Marton-Ady Edina, Péczely Dóra, Schein Gábor, Mécs Anna és Szabó Imola Julianna.

A tiltakozások új lendületet kaptak, miután szerdán nyolc fővárosi tanárt is kirúgtak a tankerületek a polgári engedetlenségben való részvétel miatt. Közben napindító tüntetést is tartottak a Fazekas Mihály Gimnázium előtt. Az Eötvös József Gimnázium több száz diákja pedig felsorakozott az épület előtt, tapssal köszöntve minden egyes érkező tanárukat.