Tüntetés volt a Fazekasnál, az Eötvösben ülősztrákba kezdenek a diákok

Tüntetés volt a Fazekasnál, az Eötvösben ülősztrákba kezdenek a diákok

Fotó: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több iskolánál is tiltakozással kezdődött a csütörtöki nap, miután szerdán nyolc fővárosi tanárt kirúgtak a tankerületek a polgári engedetlenségi akciókban való részvételük miatt.

Napindító tüntetést tartottak az ország egyik legjobb gimnáziuma, a Fazekas Mihály Gimnázium előtt – tudta meg a 444. A Telex pedig arról számolt be, hogy a budapesti Eötvös József Gimnázium több száz diákja felsorakozott az épület előtt, és tapssal köszöntötték minden egyes érkező tanárukat. Az egyik diák elmondta, hogy ezt a diákok maguk szervezték, és ezzel szeretnék jelezni, hogy megbecsülik a tanáraikat. A reggeli sorfal és tapsolás mellett ülősztrájkba is kezdenek az iskolában, a második, harmadik és negyedik órára nem fognak bemenni.

A kirúgáspk miatt szerda este tüntetést tartottak a Belügyminisztérium előtt. Csütörtökre pedig több iskolában is polgári engedetlenséget hirdettek a tanárok. Ez történt volna a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban is, ahonnan hat pedagógust is elbocsátottak, de éjjel rendkívüli szünetet hirdettek az intézményben.

Címkék: tüntetés, oktatás