„Orbán Viktor megmaradt lelkiismeretét kereste a NAV, de nem találták meg” – Iványi Gábor mellett tüntettek

„Orbán Viktor megmaradt lelkiismeretét kereste a NAV, de nem találták meg” – Iványi Gábor mellett tüntettek

Karácsony Gergely, Iványi Gábor és Donáth Anna az Iványi Gábor melletti tüntetésen 2022. február 21-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rögtönzött ellenzéki tüntetés zajlott Budapesten, a Dankó utcában hétfő este, az Oltalom Karitatív Egyesület székháza előtt, ahol reggel óta NAV-házkutatás zajlott. A nap eseményeiről itt olvashat.

– Ez egy szégyenteljes este, de nem a mi szégyenünk. Nem láttam még ennyi embert Józsefvárosban, de ha már költségvetési csalás és NAV-vizsgálat, akkor tudnék ajánlani egy másik települést, Felcsútot – mondta Jámbor András, az ellenzéki összefogás közös józsefvárosi képviselőjelöltje. Mi azért küzdünk itt, hogy ez a hatalom tűnjön el végre Józsefvárosból és az egész országból. Ez a hatalom, ami a hatóságokat politikai eszközként használja, ne azokat zaklassa, akik a közösségért tesznek, hanem akik ellopják a pénzt – tette hozzá. Nem azokat kell vegzálni, akik segítenek a társadalomnak – mondta.

Pikó András, Józsefváros polgármestere arról beszélt, hogy „amikor Iványi Gábor mellé állunk, az emberi együttérzés és szeretet olyan minősége mellé állunk, amit bár szeretnénk, sosem tudunk elérni”. Ezek az emberek nagyon erősek és mindig a hatalom által üldözött páriák. A beszéde közben egyébként hatalmas füttyszó kísérte, amíg a NAV emberei az épületből kivitték a házkutatás közben lefoglalt iratokat.  

A sajtótájékoztató előtt is vittek el csomagokat. A rendőrök azt a részét le is zárták az utcának, amerre a NAV-nyomozók távoztak.

Orbán Viktor kormánya egyházellenes és keresztényüldöző. Kormánya utolsó napjaiban visszahozza az egyházügyi hivatalt. Erkölcsileg már megbuktak, április 3-án jogilag is meg fognak bukni – mondta Lukácsi Katalin, az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért egyházi felelőse.

A jobbikos Dudás Róbert – mint mondta – párttársával együtt az Országgyűlésből érkezett. – Ma kiállunk Iványi Gábor mellett, de holnap ki mellett kell kiállni? – tette fel a kérdést, majd úgy fogalmazott, hogy itt a Rákosi-korszakot meghazudtoló pártállam épül. Szóba hozta Völner Pált is, aki mindeközben szabadlábon van, sőt, még az is lehet, hogy bent volt a parlamentben szavazni.

Frakciótársa, Potocskáné Kőrösi Anita pedig arról beszélt, hogy a mai nap az egységes kiállás egyik jelképe. Ő volt egyébként az egyik olyan politikus, aki bent volt Iványi Gáborral az épületben a NAV nyomozókkal. – Nem hagyhatjuk, hogy a hatalom megfélemlítsen embereket – mondta, hozzátéve, hogy eközben Völner Pál ott ülhet az Országgyűlésben, ez az, amiről valójában beszélni kell.  

Vannak idők, amikor a bűn válik erénnyé és az erény bűnné. És ma bűn, ha valaki a szegényeken segít – mondta Arató Gergely, a DK politikusa. „Nem hagyjuk” – skandálta a tömeg.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet egyenesen az épületből érkezett a színpadra és elmondta, hogy ma ismerte meg Iványi Gábort, akit egy fantasztikus embernek nevezett. – Ki kell állnunk az olyan emberek mellett, akiknek a legfontosabb céljuk az életben az emberek segítése, a szegénység felszámolása – fogalmazott. Azt hangsúlyozta, hogy nem őket kellene felelősségre vonni, hanem a „Mészáros Lőrinceket”. 

A politikus beszéde közben, míg az ott összegyűltek rá figyeltek, a NAV-osok a korábban kihozott iratokat el is vitték.

Több intézményükben is elrendelték a kutatást. Indok: különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja. A gyanú nagyon nincs alátámasztva a határozatban – mondta Gurmai Zita, aki fent volt Iványival és látta a NAV-határozatot. Hat éves időszakot vizsgált a NAV, bérszámfejtő program adata, munkavállalók kifizetése, költségtérítések, munkaköri leírások, jelenléti ívek, bizonylatok, ilyen jellegű adatokat kerestek. Túszul ejtették Iványi Gábor testvérét, Andrást, ez megengedhetetlen – tette hozzá. Azt is mondta, hogy másfél óra után derült ki, hogy még egy határozat van, mert a IX. kerületben is voltak a NAV-osok, ahol betörték az ajtaját és kicserélték a kulcsokat. Azt kérte, hogy segítsen mindenki, és építsék együtt a szeretet országát.

Donáth Anna lépett a színpadra, aki jelezte, hogy ezekben a percekben még mindig viszik ki a lefoglalt iratokat és adathordozókat az épületből. Eközben kijött a tömegbe Iványi Gábor is, akit hatalmas taps fogadott. Zúgott a „Veled vagyunk, Gábor!”

Iványi Gábor: Azt gondolom, ez egy öngól

A lelkész egyből a színpadra lépett és megköszönte az ott lévőknek és jelezte, „tudhatjátok, ha nektek van rá szükségetek, én is megyek”. Az egyik jegyzőkönyv ismertetésével kezdte, amely a IX. kerületi helyszínükről készült. Azt délután ötkor tudta meg, hogy ott is házkutatást tartottak – mondta Iványi Gábor.

Kutatás, elfoglalás céljából jelentek meg – olvasta fel a jegyzőkönyvből. Az is kiderült belőle, hogy könyvelési dokumentumokat, gépeket is lefoglaltak. Azt is elmondta, hogy reggel mondta a NAV-osoknak, hogy hol vannak az adóhivatalhoz bekötött gépeik, irataik, ahova bármikor bemehetnek, „kizárólag oda nem mentek be”. A határozatban nincs benne, hogy miért jöttek, mit keresnek, még mindig nem tudni, hogy milyen ügyben szálltak ki, de az eljárás az egyházuk ellen zajlott. A helyszínt bűnügyi helyszínné nyilvánították – mondta. 

Mindenkit meghurcolnak, ha ez a kampányban valami segítséget jelent számukra. De azt gondolom, ez egy öngól. Egy olyan országra vágyunk, ahol nem kell többé félni – mondta. Nem kérdés, hogy meg fogják találni, amit akarnak, állítólag belülről érkezett a feljelentés - mondta.

Nálunk azért van esetleg adóelmaradás, mert 2017 óta a magyar állam nem fizeti azt, amit a Strasbourgi Bíróság megítélt, azóta lassan 12 milliárdra rúg a tartozása az államnak – mondta Iványi Gábor. Hozzátette: ha ezt megkapjuk, akkor be tudjuk fizetni a tartozásunkat.

Karácsony Gergely: Április 3-án legyen minden magyar ember egy picit Iványi Gábor

Gondolkodtam azon, hogy mi a túrót keres itt a NAV. Szerintem Orbán Viktor megmaradt lelkiismeretét keresték, de nem találták meg – mondta Karácsony Gergely főpolgármester. – Azért szúrja ennyire szemét Iványi, mert emlékezteti egykori önmagára, az egykori demokratára. Azért nem tudja elviselni, mert tükröt tart elé, hogy elárult mindent, amiért politikus lett, és ma nem a köz érdekét képviseli, hanem saját magáét. Nekünk az a dolgunk, hogy erőt merítsünk Iványi Gábor példájából, mert ő ma a magyar nemzet lelkiismerete – mondta.

Április 3-án arról is szól a választás, lesz-e még oltalom a szegény embereknek és lesz-e még irgalom a fideszeseknek – mondta.  

Április 3-án legyen minden magyar ember egy picit Iványi Gábor – fogalmazott. Talán nem tudunk olyan szerények lenni, annyit áldozni a magyarságért, mint ő, de talán tudunk 10 percet áldozni arra, hogy elküldtük őket a fenébe. Legyen Iványi Gábor Budapest után a magyar nemzet díszpolgára.

Szavait vastaps fogadta. Ezt követően közösen elénekelték a Himnuszt. Zúgott utána a „Veled vagyunk, Gábor!”

Utána Iványi Gábor még arról beszélt, hogy ha őt véletlenül hatóság akadályozása végett súlyos pénzbüntetésre ítélnék, akkor ne akarják kifizetni helyette, mert nem fogja befizetni, inkább bevonul a börtönbe. Ezt követően megköszönte mindenkinek a kiállást.