Karácsony Gergely: Ma megmutatta az arcát a hatalom, és ez az arc elég visszataszító

Karácsony Gergely: Ma megmutatta az arcát a hatalom, és ez az arc elég visszataszító

Karácsony Gergely a Dankó utcai demonstráción (Fotó: Magyar Hang/Koncz Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezer és egy helyen lehetne inkább házkutatást tartania a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozóinak – ezt Karácsony Gergely főpolgármester mondta a Magyar Hangnak a Dankó utcai demonstráció helyszínén.

Mint ismert és arról lapunk is hosszasan beszámolt: délelőtt kilenc órakor a NAV munkatársai megjelentek az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjában és házkutatást tartottak. Iványi Gábor végül délután három óra után több országgyűlési képviselő jelenlétében és némi lökdösődés után jutott be abba a helyiségbe, ahol „az eljárási cselekmény” zajlik. Részleteket azonban nem közöltek vele, csak annyit tudni, hogy különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás ügyében nyomoznak.

A főpolgármester szerint ez az egész ügy Orbán Viktor bosszúvágyát mutatja, „egyértelmű üzenet, hogy aki nem áll be a sorba, azt megfélemlítik”. Karácsony Gergely lapunknak azt mondta, hogy főváros ebben a helyzetben csak morális támogatást tud nyújtani a lelkész szervezetének, de ő maga politikai értelemben megteszi, amit tud.

A Dankó utcába délután hat órára hirdették szolidaritási akciót, a tüntetésről itt olvashat.

Reggel olvastam a cikkeket, azt gondoltam, Matolcsy Ádámnál fog megjelenni a nyomozóhatóság, aki sok száz millió forintos sportautókat gyűjt, de úgy látszik, ott nem volt keresnivalójuk, inkább Iványi Gábornál szálltak ki – mondta a tüntetés után Karácsony Gergely, amikor újra megkérdeztük. – Ha jól értem, nem derült ki, mi a vád, így az az ember érzése, hogy politikai megrendelésre született a NAV akciója, a bármit keresték és küldtek egy üzenetet minden magyarnak. De azt gondolom ez egy öngól, kicsit az az érzésem, mint amikor a 2019-es választás előtt kiszállt a rendőrség Pikó Andrásékhoz, utólag kiderült, hogy teljesen alaptalanul. Akkor olajat öntöttek a tűzre. Most is hasonlót érzek – mondta.

– Szerintem nincs magyar ember, aki komolyan veszi, hogy nem mondjuk Hatvanpusztán kell keresni az ellopott közpénzt, hanem Iványi Gábornál. Ma megmutatta az arcát a hatalom, és ez az arc elég visszataszító – mondta Karácsony Gergely.