Feljelentést tett a momentumos politikus a tanárok kirúgása miatt

Feljelentést tett a momentumos politikus a tanárok kirúgása miatt

Stummer János (Fotó: Stummer János Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatali visszaélés miatt feljelentést tett Stummer János, a Momentum politikusa, ismeretlen tettes ellen, ugyanis szerinte a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium 6 tanárának azonnali kirúgása politikai nyomásra történt és jogsértő volt. Erről a Facebook-oldalán számolt be a politikus.

Stummer János szerint az, hogy – a diákjaik érdekében a magyarországi közoktatásban uralkodó áldatlan állapotok miatt demonstrálva – nem tartottak meg néhány tanórát a pedagógusok, nem minősül a tankerület által kiadott közleményben leírt kötelezettségeik „jelentős mértékben történő megszegésének”. „Nyilván nincsen kétségem afelől, hogy a feljelentésnek mi lesz a sorsa, de a kormánynak se legyen, hogy ez, amit tegnap műveltek, a Momentum XVIII. kerület csapatának szemében minek minősül. A csend nem rend, belügyminiszter úr” – írja bejegyzésében Stummer.