Fenyegetést kapott a Magyar Hang szerkesztősége

Fenyegetést kapott a Magyar Hang szerkesztősége

Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kapcsolatunk” is megkapja majd a magáét, és munkatársunk „kedvesének” autójában is találhatnak majd egy ellenőrzés során valamit – írja egy Újfehértón feladott, a Magyar Hang szerkesztőségébe küldött levél szerzője. A magyar nyelvvel láthatóan gondban lévő, névtelen fenyegető személy szerint Szerető Szabolcsot, lapunk főmunkatársát veszi célba, aki az elmúlt hónapokban cikksorozatot írt az Országos Polgárőr Szövetség kétes üzleti ügyeiről. A levélíró egy lehetséges NAV-vizsgálatot is kilátásba helyez. Egyben utalásokat tesz PS-re, aki nyilvánvalóan Pintér Sándor belügyminiszter. Íme a szöveg szó szerint:

Szerető Szabolcs Úr!

Szállj már le te szerencsétlen a Polgárőrségről és a főnökről. Nem látod, hogy nem Te osztod a kártyát hanem mások. Kell neked, nektek, hogy a befolyt támogatásokat ellenőrizze a NAV, vagy a kedvesed kocsijába nehogy találjanak valamit a fiúk egy ellenőrzésen. Tudjuk, hogy debreceni kapcsolatod sem nyugszik, és keresi a bajt, természetesen megkapja a magáét ő is.

Maradjatok ki ebből, nem tartozik rátok és úgyis leszarja az egészet PS mert a barátjáról van szó, aki sok sok szívességet tett neki.

Névtelen barátod

A polgárőrséggel kapcsolatban írtunk többek között arról, hogy rugalmasan kezelték a polgárőrmellényekre vonatkozó kiírás feltételeit, hogy névtelen bejelentés után névtelen fenyegetés is tarkítja immár az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) mellénybeszerzése körüli vitát, arról, hogy érinthetetlen vezető áll a polgárőrség élén.  Cikkeztünk nemrég egy különös ellenőrzésről is.

A névtelen levél miatt feljelentést tettünk a rendőrségen.

Érdekes egybeesés, hogy az ORFK Kommunikációs Szolgálata több mint egy hét után csütörtök késő este küldte el lapunknak válaszát Balogh János országos rendőrfőkapitányhoz küldött újabb kérdésünkre. Ebben azt firtattuk, hogy fenntartja-e álláspontját, miszerint a rendőrségnek nem volt érdemi szerepe az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) vitatott 2016-os mellénybeszerzésében. Megtudtuk ugyanis, hogy az akkor Balogh János által vezetett Készenléti Rendőrség egyik munkatársa tagja volt a közbeszerzési eljárásban a győztesre javaslatot tevő bíráló bizottságnak. Őt Túrós András, az OPSZ elnöke a szerződéskötés után elnöki dicséretben és jutalomban részesítette. A rendőrség válasza erre mindössze annyi volt, hogy a korábbi választ tekintsük irányadónak. Vagyis mindössze a technikai lebonyolításhoz nyújtott segítséget a rendőrség, a döntést a polgárőrszövetség hozta meg.