Főszerkesztő lesz Kovács Zoltán

Főszerkesztő lesz Kovács Zoltán

Kovács Zoltán (Fotó: Facebook/V4NA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár lesz a Nimród vadászújság főszerkesztője július 27-től – közölte honlapján és az MTI-vel az Országos Magyar Vadászati Védegylet. A közlemény szerint a védegylet elnökségének szerdai ülésén született meg a döntés, hogy harminc évnyi főszerkesztői munka után leváltják Zoltán Attila eddigi főszerkesztőt.

Kovács – aki korábban kormányszóvivő is volt – a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos is, a főszerkesztői teendőket is 2021 végéig látja el. A jelek szerint ezzel van összefüggésben a főszerkesztőcsere. Az átalakulással együtt az Egy a Természettel Nonprofit Kft. veszi át a kiadói teendőket. Ez egy állami tulajdonú cég, amely felett – az Opten cégadatbázis szerint – a tulajdonosi jogokat március vége óta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gyakorolja.

Semjén Zsolt nem teszi le a fegyvert | Magyar Hang

Elveszítené a normalitását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, ha nem vadászhatna - erről beszélt a luxusvadászatokat különösen kedvelő politikus vasárnap este a kormánypárti Echo Televízióban. Az ország fővadásza volt osztálytársa, Bayer Zsolt kérdésére szabadkozva beszélt arról, a sok meghívásnak csak a töredékét tudja elfogadni, mondván „időbelileg annyira leterhelt és korlátozott".

A védegylet közleményében egyúttal megköszönte Zoltán Attila eddigi főszerkesztő munkáját, aki – írják – jelentősen hozzájárult a több mint 100 éves múltra visszatekintő Nimród magazin magas szakmai színvonalához.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy 2019. július 27-től 2021. december 31-ig a Nimród Vadászújság főszerkesztői pozícióját láthatom el. A feladat, hogy a több mint 100 éves múltra visszatekintő Nimród Vadászújságot szakmailag és minőségileg is a 21. század elvárásaihoz és igényeihez igazítsuk a lap eredeti értékeinek megőrzése mellett."

írta Kovács Zoltán hivatalos Facebook-oldalán.