Grezsa Istvánt indítja Márki-Zay ellen a Fidesz Hódmezővásárhelyen

Grezsa Istvánt indítja Márki-Zay ellen a Fidesz Hódmezővásárhelyen

Forrás: Grezsa István Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Grezsa Istvánt indíthatja polgármester-jelöltként Hódmezővásárhelyen a Fidesz – értesült a Magyar Hang. Ezt csütörtökön 17 órakor jelentette be hivatalosan a hódmezővásárhelyi Fidesz, a közösségi média oldalukon már megjelent a bejelentést előrejelző poszt.

Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa) hódmezővásárhelyi polgármester ellen már 2019-ben is Grezsa István indult független jelöltként, de a Fidesz támogatásával. Akkor 42,7 százalékot ért el, Márki-Zay pedig 57,3 százalékot. Grezsa István címzetes főorvos, korábban több cikluson át önkormányzati képviselő volt Hódmezővásárhelyen. A Magyar Hang megkeresésére délután azt mondta: sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja az értesülést, és hozzátette: már csak két órát kell várni a bejelentésre.

Végül valóban Grezsa Istvánt jelentette be polgármesterjelöltjeként a Fidesz 17 óra után. A jelölt azt mondta: szinte hihetetlen, hogy hónapokig sikerült titokban tartani a városban, hogy őt szánják polgármesterjelöltnek. A választás tétje szerinte az, hogy ki képes együttműködést hozni a városba, és fejlesztési forrásokat hozni Hódmezővásárhelyre. Utóbbira szerinte Márki-Zay nem képes, és őt okolta az általa említett konfliktusokért. – Az elmúlt hat év folyamatos nyugtalanságban és civódásban telt el – fogalmazott. – Nem Lázárról és a Fideszről fogunk szavazni, Márki-Zay Péterről fogunk népszavazást tartani – mondta. A polgármesterjelölt úgy fogalmazott: bár szerine Lázár János bábjaként fogják majd bemutatni, ő nem szorul Lázár János bábáskodására, csak a segítségére. 

Grezsa István saját polgármesteri terveiről azt mondta, hogy 5-7 éven belül szeretné megduplázni az iparűzési adót, úgy, hogy két, közepes méretű high-tech beruházást szeretne a városba hozni. Ezen kívül a BYD pozitív hozadékaiból Vásárhelyre becsatornázni, hogy azok ne a szegedi agglomeráció települései, vagy Mórahalom felé menjenek tovább. A város lakosságának növekedését szeretné, és „pihenő várost” vizionál. Az eseményen bemutatták a fideszes képviselőjelölteket is, akik jórészt fiatalok, és új arcok az önkormányzati politikában. Grezsa előtt Lázár János elmondta, szerinte a választások tétje az, hogy háború vagy béke lesz. A jelenlegi városvezetést dollárcselédnek nevezte – írja a Hodpress.hu.