Gulyás Gergely a Ryanair-vezérről: Túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott

Gulyás Gergely a Ryanair-vezérről: Túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. január 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ha az én tanácsomra hallgatnak, nem érdemes a nagy cégeknek kiskaput keresni az extraprofitadó alól – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Híradó.hu-nak adott interjúban. A tárcavezető erről a Ryanair diszkontlégitársaság vezetőjével kialakult vita kapcsán beszélt.

Gulyás kiosztotta Michael O'Leary Ryanair-vezért. – Ha valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőtt korban is nyoma marad – jelentette ki. Ezzel alighanem O'Leary múlt heti nyilatkozatára reagált, amelyben őt és Nagy Márton gazdasági minisztert Dumb és Dumberhez, az amerikai filmvígjáték szereplőihez hasonlította.

– Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter megkeresésére a fogyasztóvédelmi hatóság fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben – folytatta Gulyás Gergely. – Mi valóban úgy gondoljuk, hogy a légitársaságok – amik most a növekvő turizmus miatt is jelentős profitra fognak szert tenni – szintén közösséget vállalhatnak azokkal az országokkal, ahol működnek, és ahol egyébként jelentős bevételekre tesznek szert. Az eljárás folyamatban van, az eredményéről a nyilvánosság értesülni fog – fogalmazott.

A fenyegető világgazdasági válság kapcsán azt mondta: Két hatás rakódik egymásra, és mind a kettő az egész világon komoly nehézséget okoz. – A koronavírusból való kilábalás magában is inflációval jár, és ehhez jött hozzá az a háborús infláció, aminek a következményeit nap mint nap láthatjuk, és nem tudjuk, hogy pontosan hol lesz a vége, mert ma senki nem tudja megmondani, hogy meddig tart a háború. Ebben a helyzetben az egész világon a gazdasági kockázatok megnőttek. Erre a leghatékonyabb válasz, ha a magyar kormányra amúgy is jellemző konzervatív, kiegyensúlyozott költségvetési politikát folytatjuk – fejtette ki.

Az Oroszországgal szembeni szankciók kapcsán megvédte a kormány álláspontját. – Mi értettük azt, hogy az Európai Unió nem hagyhatja válasz nélkül az orosz agressziót, nem akartuk az egységes európai fellépést megbontani, ezért az első öt szankciós csomagot támogattuk, de amikor a versaille-i csúcs energiaembargót elutasító konszenzusa után a hatodik szankciós csomag is napirendre került, kénytelenek voltunk világossá tenni, hogy Magyarország ellátásbiztonságához az orosz olaj jelenleg nélkülözhetetlen – fogalmazott

Hozzátette: az esetlegesen gázra kivetendő vásárlási tilalommal szemben súlyos ellenérv, hogy az orosz gáz hiányában a német gazdaság is nagyon nagy bajba kerül, márpedig ha a német gazdaság bajba kerül, akkor az európai gazdaságok összességében bajba fognak kerülni. Szerinte ezért – legalább átmenetileg – a józan ész érvényesülésében lehet bízni.