Gulyás Gergely: Csak azok az iskolai kirándulások engedélyezettek, amelyen egyazon osztály tanulói vesznek részt

Gulyás Gergely: Csak azok az iskolai kirándulások engedélyezettek, amelyen egyazon osztály tanulói vesznek részt

Síelők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azon iskolai kirándulások, amelyek egy napon belüliek és egy bizonyos osztály tanulói vesznek rajta részt, megtarthatóak – ezt mondta a Magyar Hang kérdésére a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. Lapunk aziránt érdeklődött, hogy milyen szabályok vonatkoznak a kirándulások, sítúrák megszervezésére az általános- és a középiskolákban. A szabályozás erről ugyanis még szeptemberben született, de azóta sokat romlott a járványhelyzet.

A miniszter válasza alapján tehát olyan összevont túrák, amelyen mondjuk az 5.b és 6.c diákjai együtt kirándulnának, nem tarthatók meg.

További szabály, hogy csak belföldön kirándulhat az osztály és csak egy napon belül (azaz reggel elindulnak, estére hazaérnek), hiszen a vendéglátóhelyek és szállások úgyis zárva vannak, a kijárási tilalom miatt pedig este nyolc órára mindenkinek haza kell érnie.

A lenti videóban megtekintheti a kérdésünket és a kancelláriaminiszter arra adott válaszát:

Részletes beszámolónk a csütörtöki kormányinfóról: