Gyurcsány Ferenc az ABBA dalával buzdította követőit, hogy „merjenek szabadok lenni”

Gyurcsány Ferenc az ABBA dalával buzdította követőit, hogy „merjenek szabadok lenni”

Gyurcsány Ferenc a Partizán című műsorban (Forrás: Partizán/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Magyarország államformája: Orbán-kormány. Még pontosabban: Orbán. Ez a válasz méretes bukás lenne manapság egy államjog vizsgán. Tudom. Mégis, most itt Magyarországon ez a valóság – erről értekezett pénteken közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt kormányfő.

Mint kifejtette, „minden Orbáné”. – Minden intézmény minden fizetését végső sorban ő és emberei hagyjak jóvá. Megszűnt a tagolt, független, felelős állam. Orbán van. Tőlünk független, már régen nem szabad, általunk nem ellenőrizhető a kormányfő. Kegyelme és haragja van. Abszolút monarchia után itt az abszolút miniszterelnöki hatalmon. A zsarnok hatalma – vélte.

Szerinte ennek közösen kell véget vetni. – Sokan nem hiszik, hogy képesek rá. Hogy ez lenne a dolguk. Értem. Lelki, elméleti szöveg helyett egy popkultúrális ikon dalát hozom érvnek, még ha furcsa is. Az ABBA zseniális dala, a Dancing Queen sokak szerint arról is szól, hogy mindenkiben ott van a tánckirálynő képessége, csak elő kell ásni. (...)  Lehet, hogy nem te vagy a legjobb a táncparketten, talán esetlennek is érzed magad, de merj táncolni, örülni, magad lenni, az, aki vagy. Szerintem ugyanígy mindenkiben ott van a vágy, hogy szabadon éljen. Merjetek szabadok lenni – buzdította követőit. 

A napokban Gyurcsány Ferenc a Partizán műsorában járt, ahol arról beszélt, Dobrev Klárának nincs köze az április 3-i választási vereséghez és a Demokratikus Koalíciónak sincs megkülönböztetett felelőssége a kudarcban.