Gyurcsány Ferenc: Lehet úgy tenni, mintha demokrácia lenne

Gyurcsány Ferenc: Lehet úgy tenni, mintha demokrácia lenne

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén.
MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendszerrel szembe rendszert kell építeni – erről írt közöségi oldalán Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök.

– Lehet karcolni. Lehet átkot szórni. Lehet lenézni. Lehet elfordulni. Lehet szellemesnek lenni. Lehet kiszámíthatóan semmit se csinálni. Lehet úgy tenni, mintha demokrácia lenne. De lehet rendszert is építeni. Kövenként. Készülünk – írta a politikus.

Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök jelölt egyébként vasárnap jelentette be: az időközi választásokon nem fogják támogatni a DK jelöltjeit. Ezt azzal indokolta, hogy a párt többször ráindult ellenzéki jelöltekre, Gyurcsány pedig nem akart nyerni áprilisban. A DK erre rövid közleményben reagált. – Hódmezővásárhely polgármesterével szívesen beszélgetünk Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek – írta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, országgyűlési képviselője.

Címkék: Gyurcsány Ferenc