Gyurcsány szerint nem szabad felülni Orbán mesekönyves „provokációjának”

Gyurcsány szerint nem szabad felülni Orbán mesekönyves „provokációjának”

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra sem csitulnak az indulatok a Meseország mindenkié című, homoszexuális karaktereket is felvonultató mesekönyv körül. Először a mi hazánkos Dúró Dóra darált le egy példányt belőle, utána szélsőjobboldaliak tüntetéseket tartottak miatta, majd Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt. Ő úgy fogalmazott vasárnap: Magyarország toleráns a homoszexuálisokkal, „de van egy vörösvonal, amit nem lehet átlépni, (…) hagyják békén a gyerekeinket”.

A jelenségre Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt kormányfő két nap átfutási idő után, kedden reagált. Arról írt közösségi oldalán, „ha az ellenfeled választja meg a harci terepet, akkor veszíteni fogsz”.

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/posts/3833044040061363

– Orbán kijelöli az ellenséget, mi meg védekezünk. Minek? Most – egy mesekönyv kapcsán – a gyermekeinket szerinte megrontó nézetek kerültek a célpontba. Amit Orbán mond, és csinál, az nyilvánvalóan provokáció. Mi meg felülünk neki. Nem javaslom – mondta.

A DK-elnök szerint ezerszer elmondták, hogy mit gondolnak az emberi méltóság tiszteletéről, a toleranciáról, a jogállamról, az Európai Unióról, „minek ezeregyedszerre is erről beszélni csak azért, mert Orbán azt akarja?”. Mint mondta, egy iszonyatos járvány közepén, küszöbén egy drámai gazdasági és szociális válságnak. – Végre közösen dolgozik az ellenzék egy jobb Magyarország megteremtésén. A mi dolgunk az, hogy ezekkel foglalkozzunk! Orbán meg olvasson mesekönyveket. Unokáinak. De ne nekünk! – zárta sorait.