Hadházy Ákos 10(+1) kérdése az MTVA vezérigazgatójához

Hadházy Ákos 10(+1) kérdése az MTVA vezérigazgatójához

Hadházy Ákos az MTVA épületében 2019. január 14-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők napok óta szeretnének érdemben tárgyalni Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával. Egy alkalommal ugyan néhány percet rájuk szánt a vezérigazgató, de Hadházy szerint érdemben nem válaszolt kérdéseikre, ezért Facebook-oldalán az alábbi felvezetéssel tette közzé kérdéseit.

Megpróbáljuk a rettegő hírhamisító Papp Dániel vezérigazgató dolgát megkönnyíteni, hogy ne féljen olyan nagyon találkozni két országgyűlési képviselővel. Ezért a kommunikációs igazgatón, vagy egy biztonsági őrön, vagy egy kameramanon keresztül eljuttatjuk hozzá ezt a lapot, amelyen a kérdéseim vannak. Így nyugodtan fel tud készülni, és hátha így lesz már mersze a törvényi kötelességének eleget tenni és találkozni velünk.

10 (+1) kérdés a hírhamisító vezérigazgatóhoz:

Újabb felvétel szivárgott ki a köztévétől, épp a szakértőnek mondják meg rajta, hogy mit mondjon | Magyar Hang

Egy héttel azután, hogy valaki kiadta a 444-nek az MTVA székházában a DK-s Varju Lászlóval erőszakoskodó biztonságiakról készült, addig titkolt felvételt, újabb köztévés szivárogtatás jutott el a portálhoz. Kapcsolódik is a Varju-ügyhöz, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a CÖF-CÖKA szóvivője pont arról beszél a felvétel kikerülése után.

1. Hogyan lehet valaki az MTVA vezérigazgatója, aki még 2011-ben úgy vágta meg a Daniel Cohn-Bendit-riport, mintha a zöldpárti EP-képviselő elmenekült volna a kérdései elől, miközben erről szó sem volt? Továbbra is tiltakozik-e amiatt az állítás miatt, hogy Ön hírt hamisított?
2. Hogyan sikerült 2012-ben, az Operánál rendezett tüntetésről úgy bejelentkezni, hogy a riporter háta mögött csak rendőrök, meg az üres Andrássy út látszódjon?
3. Normális dolog-e az MTVA-nál, hogy egy évekkel korábban, feltehetően Kairóban készült videót tesznek közzé, azt állítva, hogy a kölni szilveszteri események láthatók rajta? 
4. Bevett gyakorlat-e az MTVA-nál, hogy Pukli István lejáratása érdekében a saját, korábbi anyagukat vágták meg úgy, hogy teljesen más értelme legyen, mint ami valójában elhangzott?
5. Alkalmasak-e azok a munkatársak, akik a münsteri támadás ügyében még órákkal azután is bevándorlókról írnak, hogy kiderült, pszichés beteg német férfi volt az elkövető?
6. Belefér-e a közszolgálati alapelvekbe, hogy egy bevándorlásellenes AfD-politikus játssza a hétköznapi, migránsoktól rettegő németet a köztévé riportjában?
7. Hogyan egyeztethető össze a szakma szabályaival, hogy ugyanaz a bangladesi migráns Boszniában egyik nap még békés menekült, másik nap már a határőrökkel harcol? 
8. Belefér-e a vezérigazgatónak a pártatlanság fogalmába, hogy egy október 23-i tüntetésről szóló tudósítás azzal kezdődik, ki kinek a felszólalását „fúrta meg”? 
9. Mindennapi gyakorlat-e, hogy az MTVA a saját épülete előtti tüntetésről egy másik sajtóorgánum szemlézésével számol be, majd három percen keresztül hazugságokat sorol a szervezőről?
10. Mi a magyarázat arra, hogy az MTVA vezérigazgatója nem hajlandó személyesen találkozni az országgyűlési képviselőkkel, és hogyan képzeli, hogy biztonsági őrökkel dobatja ki őket az épületből?
+1 Mennyiben egyeztethető össze az MTVA alapelveivel, hogy a riporter mondja meg egy nyilatkozónak, hogy milyen szavakat használjon?

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Hadházy Ákos és Szél Bernadett hétfőn ismét megpróbált bejutni az MTVA székházába, ám csak az előtérig jutottak. Azzal a céllal indultak el, hogy szeretnék egy közérdekű hirdetés anyagát leadni, amely az Európai Ügyészségért folytatott kampányról szól. Illetve Papp Dániellel is szeretnének találkozni, mivel olyan tartalmú levelet küldött nekik, hogy senkivel sem beszélhetnek az épületben, csak vele. Papp pár órával később lement a képviselőkhöz, de nem válaszolt, mindössze annyit közölt, hogy az ellenzék erőszakos, és megfélemlíti a tévé munkatársait.