Hadházy Ákos: Fontos, hogy a megfelelő következtetéseket vonjuk le Novák és Varga lemondásából

Hadházy Ákos: Fontos, hogy a megfelelő következtetéseket vonjuk le Novák és Varga lemondásából

Hadházy Ákos (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi következik Novák és Varga lemondásából? – tette fel a kérdést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közösségi oldalán vasárnap, aki szerint „nagyon-nagyon fontos, hogy a megfelelő következtetéseket vonjuk le ebből, és készüljünk a lehetséges következményekre”. 

Szerinte „a nagyon is jó hír az, hogy minden rendszerre lehet nyomást gyakorolni, még a megingathatatlannak tűnő Fidesz-rezsimre is. Utóbbi időben ijesztően sokan gondolták már azt, hogy a kormánnyal szemben semmit nem lehet elérni. Pedig minden változás alapfeltétele, hogy tömegek higgyék el, hogy a tömegeknek van ereje”. Szerinte az viszont rossz hír az, hogy „ezt a nyomást nem az ellenzéki pártok helyezték a kormányra, hanem a maradék független sajtó és persze ennek következtében a nép felháborodása”. További rossz hírnek tartja, hogy a lemondásoktól a rendszer nem fog megroggyanni. – Schmitt Pál lemondása sem rengette meg, Novák Kataliné sem fogja. És ahogy akkor, úgy most is inkább arra jutnak a Fidesz vezetői, hogy be kell keményíteni. Készülhetünk a szabad nyilvánosság lehetőségeinek újabb szűkítésére, illetve ellenzékiek és/vagy a független újságírók ellen indított, durva ellentámadásokra – vélte.

Szerinte Varga Judit exférje „tökéletesen fogalmazta meg: »az igazi felelősök nők szoknyái mögé bújnak«. Ezt a két nőt (akiket nem kell sajnálni, megvan a maguk, nem csekély felelőssége) feláldozták a nagyobb cél, a hatalom megtartása érdekében. Ebben a rendszerben valójában mindenki lecserélhető, kivéve a legfőbb Főnököt”. Hadházy szerin pont utóbbi miatt fontos, hogy rendszerben gondolkodni és az egész rendszert támadni, ne csak egyes szereplőit, vagy azok egyes ügyeit. – Újult erővel kell fellépnünk a propaganda ellen és a tisztességes választások feltételeiért! Azzal a kellemes tudattal, hogy a kegyelmes asszonyok kirúgása megmutatta, hogy a Fidesz rendszere nem sérthetetlen. De a rendszert először le kell bontani ahhoz, hogy választáson legyőzhető legyen! Ez egyszerűen nem megspórolható. A maradék független sajtóra pedig nagyon-nagyon vigyázzunk! – zárta gondolatait.

Címkék: Hadházy Ákos