Háromezer feletti az új fertőzött

Háromezer feletti az új fertőzött

Védőfelszerelést viselő orvos és ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

3064 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal legfrissebb, péntek reggeli adataiból. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 1,8 millió embernél azonosították a fertőzést. Az elmúlt napon elhunyt 75 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 44 286 emelkedett. Jelenleg 1 618 574 aktív fertőzöttről tudni, 2961 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 127-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6 396 404 fő – jelentős többségük már a második dózist is megkapta –, míg 3,8 millióan már a harmadik vakcinát is kérték. Márciusban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, ezért a kormány kivezeti a koronavírus-járvány miatti korlátozások döntő többségét, és hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség. A kormány kivezeti azt a szabályt is, amely biztosítja, hogy a munkáltató kötelezővé tegye a koronavírus elleni oltást, kivétel ez alól a szociális és az egészségügyi dolgozók. A kormány fenntartja az egészségügyi veszélyhelyzetet, a kormány cselekvőképességének fenntartása érdekében egy esetleges újabb járványhullám megfékezésére.

 

Címkék: koronavírus