Hatmilliós jutalmat szavaztak meg Solymár fideszes polgármesterének

Hatmilliós jutalmat szavaztak meg Solymár fideszes polgármesterének

Szente Kálmán solymári polgármester lakossági fóruma a vízhiány miatt 2022. június 30-án (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatmillió forintos jutalmat szavaztak meg Solymár fideszes polgármesterének, Szente Kálmánnak a 2022-es évre – tudta meg a 24.hu

Már be is fizettem egyetlen ingatlantulajdonom, a solymári családi házam hitel-előtörlesztésére – válaszolta a polgármester, amikor arról érdeklődött a portál, felvette-e a jutalmát. Azt mondta, nem tartja visszásnak a plusz pénzt, indoklása szerint „Solymár szerencsére kiváló gazdasági helyzetben van. A vállalkozásaink száma történelmi rekordot döntött (1838 darab), az adóbevételünk szintén”. Hivatkozott arra is, hogy mivel az elmúlt években komoly energiamegtakarítási programokat, pályázatokat hajtottak végre, és saját erőből energiatakarékosra cserélték a közvilágítást, várhatóan könnyebben vészelik át az energiaválságot, „de természetesen jelentős mértékben érezni fogjuk a hatását. Persze a jövőt pontosan előre jelezni jelenleg elég nehéz” – tette hozzá. A főállású polgármester fizetése bruttó 975 ezer forint.

Legutóbb Vass György fóti fideszes polgármester hatmilliós jutalma került be a sajtóba, vele kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, nem tartja helyesnek az ilyen nagy összegű bónuszt. Vass György ezek után nem is vette fel a pénzt.