Havasi Bertalan: Az állam nem fizetett Orbán Viktor dallasi szerepléséért

Havasi Bertalan: Az állam nem fizetett Orbán Viktor dallasi szerepléséért

Orbán Viktor Dallasban, a CPAC konferenciáján (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A magyar állam ezért nem fizetett és nem is kért semmit” – ezt közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Hvg.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy mennyibe került Orbán Viktornak a dallasi CPAC konferencián elmondott szereplése.

Azt már csak a lap tette hozzá, hogy az idén kétmilliárd forint közpénzzel támogatott Alapjogokért Központ ugyanakkor támogató szponzorként van feltüntetve az esemény weboldalán. Szerették volna megtudni tőlük és a CPAC-et szervező Amerikai Konzervatív Uniótól (ACU), hogy ez a szponzoráció pontosan mit takar, ám választ egyelőre nem kaptak.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (Conservative Political Action Conference, CPAC) megnyitóján tartott beszédet. A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

A kormányfő a dallasi CPAC-konferenciáról hazatérve még pénteken kormányülést hívott össze. A tanácskozáson a miniszterek az orosz-ukrán háború legújabb történéseit és az európai energiaválság várható fejleményeit tekintették át, de az a szűkszavú tájékoztatásból nem derül ki, született-e döntés valamelyik fontos ügyben.