Hétfőn tesz esküt Lantos Csaba

Hétfőn tesz esküt Lantos Csaba

Lantos Csaba energiaügyi miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyûlés gazdasági bizottságának ülésén az Országház Tisza Kálmán termében 2022. november 24-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Esküt tesz Lantos Csaba új energiaügyi miniszter hétfőn, az Országgyűlés eheti háromnapos ülésének első napján – írta az MTI.

A tervek szerint az idei utolsó parlamenti ülés 13 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, szót kap Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló is. Leteszi az esküt Lantos Csaba energiaügyi miniszter. Az új minisztert Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december elsejei hatállyal nevezte ki Novák Katalin köztársasági elnök.

A napirend elfogadása után három órán át interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el. A bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslatok vitái is lesznek. Egyebek mellett a képviselők tárgyalják a 2021-es zárszámadást, a jegybanktörvény módosítását, a paksi atomerőmű meglévő blokkjai üzemidejének további meghosszabbításáról szóló határozatot.

Arról, hogy mi várható Lantos Csabától, itt írtunk részletesebben.