Hiába javasolta Orbán a szélenergia hasznosítását

Hiába javasolta Orbán a szélenergia hasznosítását

Fotó: Unsplash/Zhang Fengsheng

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába javasolta Orbán Viktor a szélenergia hasznosítását, a gazdasági bizottság leszavazta az LMP erről szóló előterjesztését – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt. Az eseményről az MTI számolt be.

A fenntartható fejlődés bizottságának elnöke szerint a kormány továbbra sem áll készen korrigálni energiapolitikáját, ez pedig kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja az országot, és nem erősíti az önállóságukat.

Bár nyíltan nem, adminisztratív eszközökkel mégis ellehetetleníti a kormány a szélerőművek telepítését – fogalmazott Keresztes. A politikus mindenkit arra kér, aki szerint azonnali cselekvésre van szükség, hogy írja alá az LMP erről szóló petícióját.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter is fontosnak tartja a befektetést a szélenergiába.

Arról, hogy több mint tíz éve miért nem épül szélerőmű Magyarországon, ITT olvashatnak.