Hiába nem árstopos a trappista, a Spar korlátozni kezdte, mennyit lehet venni belőle

Hiába nem árstopos a trappista, a Spar korlátozni kezdte, mennyit lehet venni belőle

Sajt. Képünk csak illusztráció (Fotó: Önder Örtel / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajtból maximum 3 kg-ot lehet egy alkalommal megvásárolni – derült ki a 24.hu hétfői cikkéből. 

Megkeresésükre a Spar azt válaszolta: azért vezettek be mennyiségi korlátozást egy nem árstopos termékre, a trappista sajtra, mert nincs elegendő elérhető mennyiség a piacon. Egyébként a „Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajt” azokra a kiszerelésekre vonatkozik, melyeket ők maguk szeletelnek és mérnek le.

A hazai Spar vezérigazgatója nemrég éppen a Forbes-nak adott interjúban vezette le a trappista sajt példáján keresztül, hogyan torzítja a piacot az, hogy egyes termékek hatósági árasak. Elmondta, azért van az egekben a trappista sajt ára, mert a 2,8 százalékos tejen van árstop, a 1,5 százalékoson nincs. – A forgalom a 2,8 százalékos tej felé terelődik, tehát több tejzsírt vonnak ki a gyártók a piacról, a folyótejbe adják el a tejzsírt a trappista helyett, ami a kínálaton át drágítja a sajtokat. A hatósági árazásnak középtávon ilyen hatása van – mondta. 

Címkék: Spar, trappista