Hiába titkolták, mégis kiderült, hogy megint Dubajba repült a NER luxusgépe

Hiába titkolták, mégis kiderült, hogy megint Dubajba repült a NER luxusgépe

Az OE-LEM – Bombardier Global 6000 magángép (Fotó: Flickr/Dylan Agbagni)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Orbán Viktor egy héttel ezelőtti rádióinterjújában beszélt arról, hogy mindenki halassza el a külföldre tervezett luxusvakációt, nehogy behozza a koronavírus újabb veszélyes mutációit az országba. Úgy tűnik, a NER-strómanok nem hallgatnak rá, és a hosszúhétvégét is Dubajban tervezik tölteni – írta Facebook-oldalán Fekete-Győr András.

A Momentum elnöke arról számolt be, hogy bár nemrég letiltották az OE-LEM lajstromjelű luxusgép követhetőségét, maradt olyan oldal, ahol látszik, hová repül a NER kedvenc személyszállító eszköze. Ez alapján egyértelmű, hogy a repülőgép pénteken ismét Dubajban járt. Hiába figyelmeztetett tehát a miniszterelnök korábban rá, hogy milyen veszélyesek ezek az utak, hiszen bárki hazahozhatja a vírus mutációit, a NER gépét mágnesként vonzza az Egyesült Arab Emirátusok legnépesebb városa. A repülő utasait pedig úgy tűnik, még Fürjes Balázs államtitkár az urizáló kormánypárti politikusokat érintő kemény kritikája sem tartotta itthon.

A 24.hu mindeközben emlékeztet rá, hogy az osztrák cég tulajdonában lévő Bombardier Global 6000 típusú gépet azt követően tiltották le a radaroldalakról, hogy a múlt héten az Alfahír újságírója megpróbálta lefotózni, ki vagy kik utaztak a gép fedélzetén, miután az az idén már sokadszor tért vissza a Maldív-szigetekről. A lap megjegyzi, hogy a kormányzati megrendelésekkel jól ellátott Valton-Sec Kft. gépe is hosszabb időt töltött Dubajban múlt héten.

Mint ismert, a NER luxusgépe tavaly augusztusban folyamatosan ingázott Budapest és a népszerű tengerparti üdülőhelyek között: Ciprus, Horvátország és Franciaországot is útba ejtve. A Népszava információi szerint, a jármű két hét alatt csaknem 50 millió forintot repült el. A gép Szijjártó Péter luxusjachtozása kapcsán is előtérbe került. Habár nem tudni pontosan, hogy a külügyminszter azzal utazott-e a Szíjj László máltai offshore cége tulajdonában álló Lady MRD nevű luxusjachtjához, a gép nagyjából akkor járt a horvátországi Splitben, amikor a feltételezések szerint a kormánytag megérkezhetett az Adriára.