Nem engedik közel a sajtót Orbán Viktorhoz október 23-án

Nem engedik közel a sajtót Orbán Viktorhoz október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett díszünnepségen a Zeneakadémián 2019. október 23-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén sem engedik a független sajtót Orbán Viktor közelébe október 23-án Veszprémben – tudta meg a Telex. A lap kérdéseire válaszolva Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt írta, hogy a beszédre 15 órakor kerül sor Veszprémben, és azt a közmédia élőben közvetíti majd, ezért ezúttal nem lesz sajtóemelvény és regisztráció sem. Ez a megoldás az idei március 15-ei, kiskőrösi Orbán-beszédnél alkalmazottal egyezik meg. A sajtót akkor sem engedték oda a miniszterelnökhöz.

Az elmúlt években szokásává vált Orbán Viktornak, hogy a nagy nemzeti ünnepeken elkerüli a fővárost. Most sem tesz másként. Az indoklás szerint azért Veszprémet választotta, mert a város az ellenállás egyik fontos helyszíne volt.