Ingyenes propagandamagazinnal kedveskedik a kormány a nyugdíjasoknak

Ingyenes propagandamagazinnal kedveskedik a kormány a nyugdíjasoknak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb propagandakiadvánnyal igyekszik felvilágosítani a kormány a nyugdíjasokat arról, hogy az Orbán-kormány milyen juttatásokkal kedveskedik nekik, illetve hogy milyen rossz lenne, ha Gyurcsány Ferenc lenne a miniszterelnök. A korábbi tájékoztatások szerint a több mint kétmilliós példányszámban megjelenő, a Magyar Posta terjesztésével célba érő JóKor című ingyenes magazin őszi számának címlapján Eperjes Károly színész szerepel, és címszavak szintjén már itt is olvasható, hogy a kormány már idén – tehát a választás előtti évben – visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, emellett két nyugíjkorrekció és egy nyugdíjprémium is érkezik.

A lap köszöntőjét ezúttal is Orbán Viktor kormányfő írta, aki kiemelte: a sikeres vakcinabeszerzésnek köszönhetően mindenkit be tudnak oltani, a hangsúly a negyedik hullám elleni védekezésben már az egyéni felelősségen van, egyébként pedig nem engednek az „oltásellenes hangoknak”. Kiderül az is, hogy politikai közösségük mélyen hisz abban, hogy az idősek minden tiszteletet megérdemelnek. A „példátlan gazdasági növekedés” révén pedig a 13. havi nyugdíj visszaépítésének következő lépésén túlmenően további pénzesőben részesüljenek a nyugdíjasok.

Eperjes Károly a vele készült interjúban kifejti, „szerencsések vagyunk, mert a kormányunk gyorsan és jól csele­kedett, amikor megrendelte a keleti oltóanyagokat”. – Csak gratulálni lehet a szakértelemmel cselekvő kormánynak és az őket támogató szakértőknek. Aki nem látja, az vak. Legyünk büszkék arra, hogy a mi sorainkban felelősségteljes emberek munkálkodnak értünk – fogalmazott a színművész.

Az interjúban arról nem esik szó, hogy a koronavírus eddigi több mint harmincezer áldozatot követelt Magyarországban, ami lakosságarányosan a legmagasabb az Európai Unióban.

A JóKor aktuális száma interjút közöl Varga Mihály pénzügyminiszterrel is, aki a nyugdíjasoknak biztosított plusz juttatások gazdasági alapjait részletezi és olyan megjegyzésekre reagál, mint a alábbi: „Azt mondják, egy politikus akkor végzi jól a munkáját, ha hisz abban, ami tesz. Az ön szavaiból érezni, hogy valóban átérzi az idősek helyzetének nehézségeit.”

Az újság olvasói továbbá tájékozódhatnak arról is, mit köszönhettek a Gyurcsány-kormánynak: a 13. havi nyugdíj és a nyugdíjkorrekció eltörlését, kórházi napidíj és vizitdíj bevezetését, energiaárak emelkedését. És mennyi mindent kaptak az Orbán-kormánytól: nyugdíjprémiumot, 0,6 százalékos idei nyugdíjemelést, a 13. nyugdíj több lépcsőben való visszaépítését.

Akiknek így sem lenne egyértelmű, kinek mit köszönhetnek az idős polgártársaink, azok a Gyurcsányék tönkretették a nyugdíjrendszert című blokkban elolvashatják, ahogy szépkorúak dicsérik az Orbán-kormány nyugdíjrendszerét.

Ahogy a Média1 szakportál korábban hírt adott, a JóKor negyedéves magazin a Magyar Államkincstár kiadásában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében jelenik meg. A színes lapot, melynek célcsoportját a nyugdíjasok képezik, mostantól minden negyedévben kinyomtatják 2 millió 130 ezer példányban.

A lapot kiadó Magyar Államkincstár (MÁK) közérdekűadat-igénylésünkre azt közölte: a kiadványok csomagolására, a postai feladás előkészítésére és a kézbesítésre példányonként 110,77 forintot fizetnek. Ez azt jelenti, hogy a 2,13 millió példányban kinyomtatott Jókor postázása 235 940 100 forintba került az államkincstárnak.